IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карни: Готов съм да остана гуверньор на АЦБ и след края на мандата си

През този критичен период е важно всеки да направи всичко, което може, за плавен Brexit, каза председателят на банката

17:27 | 04.09.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ръководителят на британската централна банка Марк Карни заяви днес, че е готов да остане на поста си след изтичането на мандата му през юни 2019 година, за да помогне за гладкото протичане на Brexit, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Карни заяви пред финансова комисия в Камарата на общините, че е готов да обсъди с правителството възможността за продължаване на мандата му.

Той изтъкна, че напълно осъзнава, че през този критичен период е важно всеки да направи всичко, което може, за да помогне при прехода за излизането на страната от ЕС. 

Ръководителят на Английската централна банка вече многократно отправя премерени предупреждения за потенциалната опасност за икономиката от Brexit.

Миналия месец канадецът каза, че вероятността от напускане на ЕС без споразумение, за което пледират някои евроскептици от Консервативната партия на министър-председателя Тереза Мей, ще бъде крайно нежелателен изход.

Според Карни, цитиран от Ройтерс, ще бъде по-лесно да се определи негов наследник на поста, след като станат известни условията за Brexit.

Марк Карни, за когото се предполага, че има амбиции да се завърне в канадската политика, посочи също така, че британското правителство ще обяви подробности "в подходящия момент".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Otka4eni reformatori
преди 5 години
Естествено, че си готов. Как няма да си готов. Така ли лесно се отказва от голямата кльопачка...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
red6
преди 5 години
Иронията - един Канадец се опитва да измъкне британците от калта, в която те самите се натикват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още