IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът обсъжда утре ръст на заплатите в бюджетния сектор с 10%

Повишението от началото на 2019 г. ще повлече увеличение и в останалите сектори, каза премиерът Бойко Борисов

11:56 | 11.09.18 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

На заседанието на Министерския съвет утре ще бъде обсъдено предложението за 10% ръст на заплатите в бюджетния сектор от 1 януари 2019 г. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти във Варна.

По думите му ръстът ще повлече увеличение и в останалите сектори.

"Така на парче - 150 млн. за полицаи, 100 за военни, за съдебна охрана, за учители... Тук таме остават сектори, които все едно не са важни", разясни премиерът.

По думите му щом комунистите не са на власт, няма дефицит в бюджета и разчетите показват, че повишение е възможно.

Тази сутрин финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че ако макропрогнозата, която е изготвена за 2019 г., не се промени драматично от някакви съществени фактори, може от 1 януари дасе увеличат доходите в бюджетната сфера с 10%.

Борисов коментира и освобождаването на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски след катастрофата край Своге със 17 жертви.

"На мен ми е най мъчно, че ги сменяме, аз съм ги отгледал от деца в партията - Московски, Нанков, прекрасни отношения имаме... ние не сме БСП. Не очаквам да има изненади в гласуването", коментира той.

Според него в една такава коалиция всеки има мнение и е прав за себе си, но съпротива не е имало.

По думите му синхронизирано се говори от БСП и Президентството по една и съща тема. "Оставете ги президентите да си мерят рейтингите", каза той, но на въпрос дали ще е кандидат-президент на следващия вот, отговори: "Глупости! Нечовешка работа и отговорности има върху мен и въобще върху управляващите".

Борисов намекна, че президентът Румен Радев готви политически проект: "Обърнете внимание на нюансите: Сега не е време за избори, но ако дойде една нова партия, това вече е друго". Вчера държавният глава коментира, че предсрочни избори няма да доведат до нов резултат, но всички очакваме "устойчива алтернатива".

Борисов е във Варна по повод Световното първенство по волейбол. Днес той се видя лично с националния ни отбор и му пожела успехи. Премиерът получи книга от Любо Ганев с посвещение: "За най-големия от най-високия".

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
крас
преди 5 години
НИЕ ЧАКАМЕ ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ , А ТОВА НЕКАДЪРНО И БЕЗДАРНО ПРАВИТЕЛСТВО УВЕЛИЧАВА ЗАПЛАТИ НА СЕКТОР КОЙТО РАЖДА САМО ЕДНО - корупция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още