IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla премахва част от цветовете на колите си

Целта на компанията е да опрости производствените процеси

16:47 | 11.09.18 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Tesla ще премахне някои цветове за своите електромобили, за да се фокусира по-сериозно върхупроизводството. Това заяви главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск в момент, в който фирмата активизира усилията си в опит да засили производствените процеси, предава Ройтерс.

В момента Tesla предлага седем цвята за своите превозни средства, които включват топ предложението Model S, средния клас Model X и по-достъпния Model 3. Компанията се опитва да реши проблемите в производството, след като изпитва трудноси с това на Model 3 и не успя да изпълни целите за производство на няколко пъти.

"Премахваме два от седемте цвята на Tesla, за да опростим производството. Obsidian Black и Metallic Silver ще бъдат достъпни при специална поръчка, но на по-висока цена“, написа Мъск в Twitter.

Говорител на Tesla заяви, че компанията редовно коригира цените и опциите, които предлага, така че „да отразяваме стойността на нашите продукти и да опростяваме нашите производствени операции“.

По думите на говорителя промените в цветовите предложения влизат в сила от 13 септември.

Книжата на компанията завършиха търговията в понеделник с 8,5% ръст на цената до 285,50 долара, след като две брокерски компании заявиха, че тя ще изпълни продуктовите си цели за второто полугодие. Днес те понижиха стойността си с близо 2 на сто преди старта на борсовия ден.

"Намаляването на цветовите предложения няма да е последният ход за опростяване на производството на коли. Tesla няма опит в масовото производство. Те все още се нуждаят от голямо производствено ноу-хау“, коментира Франк Шуоп, анализатор в NORD/LB.

Отделно от това уебсайтът за автомобилни новини Electrek писа, че компанията пуска собствени ремонтни центрове, за да намали времето за ремонти на колите си. За начало Tesla ще открие такива центрове на девет места.

Компанията не е отговорила веднага на запитванията за коментар.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 5 години
отдавна му го казах, също го питах ако утре си купя акции дали ще имам легитимното право да го псувам под статии за Тесла, но мазньоча мълчи на неудобните въпроси. :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 5 години
надали са толкова глyпaви че да послушат съвета ти :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 0
Sokratus
преди 5 години
Успелите хора не говорят против други успели хора! А се вглеждат в тях и търсят, кое ги прави такива и дали могат да работят с тях!А ти казваш, че си успешен инвеститор?Ко? Ньехахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
Sokratus
преди 5 години
Може да спрат още 2-3 цвята ако искат, само да постигнат целта от $100 за kWh до края на година! Това е границата под която всички ДВГ двигатели са неконкурентни вече! Ако в една кола има средно 80kWh, това означва 80*100=$8000 за батериите. Май ще си купуваме електрически коли по-рано от предвиденето, към 2020 година!А късмет;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
khao
преди 5 години
явно някои хора имат мисия да се излагат публично с неукоста си ... различно хора, различни идеали ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 6
vzhekoff
преди 5 години
"Клиентът има право да си поръча всякакъв цвят кола, стига този цвят да е черен." Хенри ФордВсе пак ламаринената Лизи (Форд-Т) е бил народна кола за 700 долара (тогавашни) и всеки работник е можел да си я купи, а не някакъв бутиков модел за 70'000 долара...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още