IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Й. Фандъкова: Санкциите за изпълнителите на ремонтите излизат “златни“

Най-късно до началото на ноември ще бъде пуснато трамвайното трасе по ул. „Граф Игнатиев”, съобщи Йорданка Фандъкова

11:25 | 17.09.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Столична община</em></p>

Снимка: Столична община

При тези огромни проекти няма как да гарантираме, че някой майстор няма да си остави ръцете. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод сигналите за некачествено извършени ремонти из града.

„Това са десетки фирми, стотици хора, които работят на терен. Въвеждаме постоянно нови условия”, коментира столичният градоначалник.

По думите на Фандъкова общината е успяла да спази ангажимента си едната част от ремонтираните отсечки в столицата да бъдат пуснати за първия учебен ден. Това са бул. „Васил Левски”, бул. „Арсеналски” и отсечката на бул. „България”.

Относно сигналите от гражданската организация „Спаси София”, че дърветата на ул. „Граф Игнатиев” са били бетонирани при ремонтните дейности там, Фандъкова обясни, че вече са наложени санкции на изпълнителя, като предстоят и нови.

„Една глоба е до 50 хил. лв. – аз поисках максималната санкция”, каза тя.

Столичният кмет уточни, че най-късно на 1-2 ноември ще бъде пуснато трамвайното трасе по ул. „Граф Игнатиев”.

По думите ѝ най-лесно е да не се прави нищо в столицата и тогава няма да има критики.

„Гарантираме, че няма с парите на гражданите да се плаща за калпаво свършена работа”, категорична е Фандъкова и припомни, че бул. „Дондуков” е излязъл „златен” на изпълнителя заради гаранционни ремонти.

„Таблиците на европейската сметна палата ясно показват, че от 2009 г. досега в София има подобрение на въздуха по всички показатели”, така Фандъкова коментира критичен доклад на Сметната палата на ЕС, в който се посочва, че от 2009 г. насам не са взети никакви реални мерки за борба с мръсния въздух.

„Много спекулации чух по повод този доклад”, потвърди тя и заяви, че общината прави всичко възможно да подобри контрола в столицата, за да не се горят отпадъци.

„Имаме и пълна готовност да кандидатстваме за подмяна на отоплителните инсталации с по-екологични. Не мисля, че има причини и основания за предсрочни избори", е мнението на Йорданка Фандъкова за политическите битки относно овакантените министерски кресла. "На опозицията това ѝ е работата – да създава кризи и да се бори за място. За мен като кмет е важно да има стабилност.”

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
DarkStar
преди 5 години
"Въвеждаме постоянно нови условия" - че какво им беше на първоначалните условия - не бяха ли от типа - "направете обекта качествено?"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
mitkomik
преди 5 години
Ей не ви ли омръзна да спамите с тая Алтернатива??? Егати ***! Не може ли да им слагате забрани на тия *** да пишат тук?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още