IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коалиционният съвет номинира Росен Желязков за министър на транспорта*

В момента той е председател на Комисията за регулиране на съобщенията

12:16 | 17.09.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: КРС</em></p>

Снимка: КРС

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков е новият кандидат за министър на транспорта, предаде БТА. Това съобщи пред журналисти в Министерски съвет лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

„Разгледахме няколко теми на днешния съвет. Има решение да се осигурят шкафчета за всяко училище за сметка на бюджета, тъй като стана ясно, че учениците се оплакват от тежките раници. Увеличаваме и заплатите на държавните служители с 10%. Известно е вече името и на новия кандидат за поста министър на транспорта, той е Росен Желязков“, каза още Сидеров, цитиран от Агенция „Фокус“.

Припомняме, че след тежката катастрофа край Своге Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков подадоха оставки,  а за постовете им премиерът Бойко Борисов номинира съответно Александър Манолев, Петя Аврамова и Младен Маринов.

Миналата седмица обаче стана ясно, че Манолев се оттегля заради „целенасочена кампания, която цели да го злепостави“.

На 13 септември той обяви пред журналисти, че още не е решил дали да остане и на поста зам.-министър на икономиката, защото атаките срещу него са атака и срещу целия кабинет. Манолев добави, че ще се срещне с адвокати, за да обсъди с тях как да защити името си.  

Росен Желязков следва Бойко Борисов плътно по време на политическото му развитие. Още след като Борисов оглави правителството през 2009 г., Желязков стана главен секретар на Министерския съвет. Името му нашумя много през 2013 г., когато избухна аферата с бюлетините в Костинброд, а Желязков бе единственият обвиняем по случая с мотива, че като главен секретар не е упражнил контрол върху бюлетините. Впоследствие обвиненията се оказаха несъстоятелни и той бе напълно оневинен.

След като Борисов стана премиер за втори път през ноември 2014 г., той назначи Желязков за съветник по въпросите на държавната администрация и електронното управление.

През март 2016 г. Желязков бе предложен от ГЕРБ за председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), но след обвинения от страна на опозиционната част на Реформаторския блок за предопределеност на надпреварата, той оттегли кандидатурата си.

През септември 2016 г. Желязков оглави новосъздадената тогава Държавна агенция "Електронно управление", която координира всички проекти за софтуер, хардуер, регистри и други системи на държавните ведомства.

В края на миналата година Желязков изненадващо бе назначен от правителството за председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) на мястото на Веселин Божков, чийто втори мандат изтече на 15 януари.  

*Актуализирано в 12,30

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 3
Иван Митев
преди 5 години
При наличната Централна банка без защита от щети, (независимо кои са министрите, при достатъчно време) Министерският съвет е с провал.При допусканата държавна грешка, колкото повече министрите работят за икономически растеж, толкова щетите са по-големи.Само при Централна банка със защита от щети е възможно правителство с устойчив успех.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още