IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 2025 г. цената на електромобилите ще се изравни с тази на дизеловите коли

Прогнозата на Volkswagen е свързана с плановете за увеличаване на производството на електрически превозни средства до 2025 г.

18:45 | 11.10.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

През следващите няколко години засилващото се производство на електрически автомобили ще позволи на този тип превозни средства да се изравни ценово с губещите популярност дизелови коли, смята Томас Улбрих, член на борда на директорите във Volkswagen. 

Той даде пример с пазара в САЩ, където германския автомобилен концерн планира да предложи своя първи електромобил - I.D. Neo на цена с около 8 хил. долара по-ниска от тази на популярния Model 3 на Tesla, съобщава AutoMedia.

Базовата цена на Model 3 на територията на САЩ е 35 хил. долара предо отстъпките за екологични автомобили, въпреки, че от компанията, ръководена от Илон Мъск, потвърдиха, че обикновено клиентите поръчват коли с цена около 42 хил. долара.

Анализите на амбициозните планове на VW Group да продаде 1 милион електромобили до 2025 години с марката на VW, Audi, Skoda и SEAT до 2025 г. показват, че е възможно да се постигнат цени, близки до тези на дизеловите автомобили.

Подобен подход се очаква и от другия електрически модел на VW – I.D. Crozz, който ще се предлага в САЩЩ на цени, близки до тези на Atlas с конвенционално задвижване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
khao
преди 5 години
Клиенти потвърдиха, че Тесла за 35 хил. не може да намериш. Все още издирват под дърво и камък :)----пак тролско и долняшко поведение, таварищ ... в Инвестора (които често забравят само кво са писали) преди около 2-3 седмици (по спомен да не ровя) беше написано че тепърва почват с базовите модели, досега са правили 3ки поръчани с екстри и тнт, защото маржа на печалба е по голям.... Но ние си те знаем чий *** си и кой ти плаща заплатата! :):) Както знаем че не четеш много с разбиране. цитираните редове от теб са чист фейк нюз !Кажи ми къде са търсили тия коли в супермаркета или в библиотеката.... *** на сайта им да си поръчаш да видиш кво пише !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 8
v_tin
преди 5 години
Ако има кой да плати екологичната премия може да слезе цената и до 0 лв
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 9
KPetkov
преди 5 години
То нали до 2020 всички дизели щяха да изчезнат? От 2025 да не почнат да раздават електричките без пари?Клиенти потвърдиха, че Тесла за 35 хил. не може да намериш. Все още издирват под дърво и камък :)"Базовата цена на Model 3 на територията на САЩ е 35 хил. долара преди отстъпките за екологични автомобили ..."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още