IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителите се настроиха песимистично за финансовото си състояние

Покачването на цените и инфлационните очаквания ще откажат населението да спестява през следващите дванадесет месеца, отчита анкета на НСИ

12:45 | 07.11.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Показателят на доверие на потребителите спада с 3,2 пункта през октомври в сравнение с три месеца по-рано, което се дължи на пониженото доверие сред населението, както в градовете, така и в селата, отчита Националният статистически институт.

Мненията за развитието на общата икономическа ситуация в страната през последните дванадесет месеца, както и очакванията за една година напред, са по-неблагоприятни спрямо наблюдението през юли.

По отношение на финансовото състояние на домакинствата, през последните дванадесет месеца се наблюдава песимизъм в оценките на живеещите в селата за разлика от населението в градовете, което изразява по-малко негативна нагласа в сравнение с три месеца по-рано, отчита националната статистика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 1
studioaa
преди 5 години
Напротив точно обратното е. Това значи, че потребителите ще купуват доста по-малко неща и ще плащат повече за това, което купуват. А това противоречи на заглавието. Кенсианска лъжа е, че покачването на цените на ще откаже потребителите да спестяват, точно обратното е покачването на цените ще откаже потребителите да купуват каквото и да било, освен най-необходимите им неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още