IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на британските жилища нарастват с най-бавни темпове от пет години

Стойността на имотите е нараснала с 1,5% през трите месеца до октомври по данни на банката за ипотечно кредитиране Halifax

15:11 | 07.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Цените на жилищата във Великобритания нарастват с най-бавните си темпове от пет години насам. Това показва нов доклад на банката за ипотечно кредитиране Halifax, цитиран от Bloomberg.

Стойността на имотите е нараснала с 1,5% през трите месеца до октомври, което представлява най-бавният темп от март 2013 г. насам. За месеца цените се увеличават с 0,7%, малко под очакванията на икономисти за ръст от 0,8%.  

Докладът на Halifax е продължение на данните от Nationwide от миналата седмица, от които става ясно, че годишният ръст на цените се забавя под 2% за първи път от пет години насам.

Пазарът изпитва затруднения основно в Лондон, след като в продължение на десетилетия там се наблюдаваше бум. Brexit също допринася за несигурността на икономическите прогнози.

Към момента средната цена за жилище във Великобритания е 227 896 паунда (300 000 долара), посочват още от Halifax.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още