IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американците ще зареждат гориво по празниците на най-високите от 4 години цени

В понеделник американският регулатор на търговията на дребно определи цена за бензина от 2,61 долара за галон - ръст от 4 цента спрямо 2017 г.

12:51 | 22.11.18 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американците, потеглящи към домовете си за Деня на благодарността, може да очакват по-високи разходи за път, тъй като цената на бензина ще е най-високата по време на празника от четири години насам.

В понеделник американският регулатор на търговията на дребно определи цена за бензина от 2,61 долара за галон (3,7 литра). Това представлява увеличение от 4 цента на галон спрямо предходната година, посочват о американската Енергийна информационна администрация. Скъпият суров петрол поддържа и високите цени на бензина спрямо миналата година, съобщава Bloomberg.

„Преди четири години през този уикенд ОПЕК реши да отвори кранчето и това доведе до спад на цените, а през последните три години ние трябва да се справяме с относително ниски цени, въпреки че те пъплят нагоре година след година“, посочва Патрик Дехаан, ръководител на звеното за петролен анализ към GasBuddy.

Над 48,5 млн. американци ще се качат на коли и ще преминат разстоянието от най-малко 50 мили за предстоящите празници, посочват от Американската автомобилна асоциация. И макар те да плащат по-високи цени спрямо миналата година, все пак ще трябва да благодарят на волатилността, която понижи цените на бензина спрямо предходния месец.

Цената на горивото се сви с около 20 цента в рамките на шест седмици.

Шофьорите в Мексиканския залив, където се намира близо половината от американските рафиниращи мощности и се произвежда повече бензин, отколкото се потреблява, ще се радват на още по-ниски цени. До края на понеделник в Мексиканския залив цената на бензина е с 30 цента за галон по-ниска от средната за страната. В същото време на Западния бряг бензинът е по-скъп с около 74 цента за галон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 21 rate down comment 0
ПИЧ
преди 5 години
Туй не го пишете колеги, че 1 галон е 3,78 литра. И аз го сметнах 1,20 лв/литър. Но причината е че там няма акциз върху горивата, няма облагане на потреблението. Въобще цялата данъчна система е изградена на принципа на облагане на дохода, а не на облагане на потреблението. В европа имаме облагане на потреблението (акцизи, ДДС), така и най-бедния бива облаган и дори онзи който няма доходи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 1
Гари
преди 5 години
Живи да ги оплачеш. По 1,22 лева литъра им излиза. Мъка, мъка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 3
pioner
преди 5 години
Много съм притеснен за американците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още