IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на Marlboro се готви да навлезе в бизнеса с марихуана

Altria Group обсъжда варианти за инвестиции в канадската група за марихуана с медицински цели Cronos

11:57 | 04.12.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на марката цигари Marlboro Altria Group обсъжда варианти за инвестиции в канадската група за марихуана с медицински цели Cronos. Това съобщиха от Cronos, цитирани от руската икономическа медия РБК.

От пресслужбата на производителя на канабис посочват още, че все още няма гаранции, че водените преговори в крайна сметка ще доведат до споразумение за инвестиция или друга сделка.

Вчера агенция Ройтерс съобщи, че холдинговата компания Altria Group води преговори с Cronos в опит да разнообрази портфолиото си, отдръпвайки се от традиционните пушачи.

Междувременно в края на ноември в. Wall Street Journal предаде, че Altria води разговори и със стартъпа за електронни цигари Juul Labs за придобиване на голям дял от акции. Развитието се случи, след като месец по-рано един от основателите на компанията Джеймс Монзис заяви, че за трите години съществуване тя е придобила 76% от пазара на електронни устройства за пушене и 5% от този на цигари като цяло.

В Канада консумацията на марихуана за немедицински цели беше официално легализирана през октомври. Законната продажба се ограничава до лица, навършили 18 години, и до не повече от 30 гр. канабис. Също така гражданите ще могат да си отглеждат до не повече от четири растения.

Производителят на Marlboro не е първият представител на големия бизнес, който поглежда към този нов пазар. Constellation Brands - производителят на бирата Corona, съобщи,че ще инвестира 4 млрд. долара в най-големия канадски производител на марихуана Canopy Growth, което е и най-голямата инвестиция в индустрията досега.

В същото време компанията за тютюневи изделия Imperial Brands инвестира в британската биотехнологична компания Cannabinoid Technologies, а наскоро стана ясно също, че Coca-Cola преговаря с друг канадски производител – Aurora Cannabis, за създаването на напитки с марихуана, съобщава ВВС.

По ирония Канада е и първата държава в света, в която притежанието на марихуана е престъпление според закона. Мярката е въведена през 1923 г., а през 2001 г. страната легализира канабиса с медицински цели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
majnata
преди 5 години
Скоро и в бизнеса с хероина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Ivel
преди 5 години
Това съобщиха от Cronos, цитирани от русата икономическа медия РБК.РУСАТА, за жълта бях чувал *** чак пък изрусена! Интересно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още