IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп: На границата на САЩ с Мексико има разрастваща се хуманитарна криза

Всички американци страдат от неконтролираната нелегална имиграция, която поглъща обществени ресурси и намалява работните места и заплатите, твърди лидерът

08:19 | 09.01.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза снощи в телевизионно обръщение, предавано от Овалния кабинет на Белия дом, че на границата на Съединените щати с Мексико има разрастваща се хуманитарна криза и криза със сигурността, въпреки че пресичанията на границата са намалели през последните години, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп каза, че всички американци страдат от неконтролираната нелегална имиграция, която поглъща обществени ресурси и намалява работните места и заплатите. 

Между най-засегнатите от нелегалната имиграция според президента са афроамериканците и испанскоезичните американци. Той обаче не даде никакви доказателства в подкрепа на това твърдение.

Тръмп се опита да убеди американците, че нелегалният наплив на мигранти в САЩ през южната граница е криза и настоя, че работата на правителството е спряна, защото демократите отказват да финансират сигурността на границата, добавя АП. 

Президентът поиска 5,7 милиарда долара за стоманена ограда по границата с Мексико. "По искане на демократите, това ще бъде стоманена ограда, а не бетонна стена", продължи Тръмп. Според него ограда по границата е критично важна за граничната сигурност и е необходима, за да пресече нелегалната имиграция от Латинска Америка. 

Франс прес напомня, че желаната от него стена е причина за частичната парализа на федералното правителство, продължаваща 18 дни.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 11 rate down comment 4
lyusien
преди 5 години
Проблема с нелегалната емиграция може да бъде решен без милиарди долари стени хиляди емиграционни служители Просто Тръмп трябва да предложи закон че всеки работодател които назначи на работа нелегални емигранти отива в затвора и му се налага огромна глоба Но това не става защото милиони американски фирми наемат нелегални емигранти и печелят милиарди от техния труда Вероятно и в много от строителните фирми и строителството на голф клубове са наемани нелегални емигранти Кой американец ще чисти тоалетни ще кара таксита и ще гледа възрастни хора и ще изхвърля *** Никои
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още