IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси успяха да завършат пета поредна сесия с повишения

Във фокуса на инвеститорите беше изказването на гуверньора на Федералния резерв Джером Пауъл, който изрази притеснение за растящия държавен дълг на САЩ

23:31 | 10.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фонова борса завършиха днешната сесия с повишения на фона на разочароващите резултати на компанията Macy’s при продажбите от последните два месеца на 2018 г., съобщава CNBC. 

Тази сесия се оказа петата поредна за борсовите показатели, в която успяват да приключат на зелена територия.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се изкачи с 111 пункта, или 0,47%, до ниво от 23 990,32 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчете ръст от 0,40 на сто до 2595.18 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се повиши с 0,41% до 6985,29 пункта.

Във фокуса на инвеститорите беше изказването на гуверньора на Федералния резерв Джером Пауъл, който изрази притеснение за увеличаващия се размер на държавния дълг на САЩ.

“Много съм притеснен относно това”, отбелязва Пауъл, добавяйки: “От гледна точка на Фед, ние наистина гледаме към продължителността на бизнес цикъла, това е наша референтна рамка. Продължаващата фискална нестабилност на федералното правителство на САЩ всъщност не е нещо, което се отразява в средносрочен план и което е релевантно за нашите решения”.

В същото време акциите на American Airlines поевтиняха с повече от 4 на сто, след като компанията понижи прогнозата си за ръст на печалбата за четвъртото тримесечие.

сащ сащ

Очаква се през следващата седмица своите отчети за четвъртото тримесечие да представят големите американски кредитори J.P. Morgan Chase, Bank of America, BlackRock и Morgan Stanley.

Книжата на веригата магазини Macy’s отметнаха над 18% от стойността си, отчитайки най-слабото си представяне, след като компанията съобщи, че продажбите от празниците през ноември и декември са нараснали само с 1,1 на сто. Поради тази причина Macy’s намали прогнозата си за печалбата и приходите през фискалната 2018 г.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа отчете ръст до 2,73%, докато тази по 30-годишните облигации се повиши до 3,047 на сто.

При валутните пазари доларовият индекс прибави 0,35% към стойността си, достигайки ниво от 95,55 пункта. Еврото отчете спад от 0,40 на сто като се търгуваше при 1,1498 долара за евро в 23:21 часа българско време.

На петролните борси цената на международния бенчмарк сорт Брент се повиши с 0,30 долара до 61,74 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поскъпнаха с 0,23 долара до 52,59 долара за барел.

Цената на златото се понижи с 4,60 долара до 1287,40 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още