IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руските власти обвиниха британската BBC, че разпространява идеите на ИДИЛ

В ход са експертизи, за да се провери дали съдържанието в руския сайт на медията спазва стандартите ма Москва срещу екстремизма

08:54 | 11.01.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Руските власти обвиниха британската медия BBC, че разпространява идеите на джихадистката организация "Ислямска държава" и казаха, че следят нейните програми постоянно в рамките на тяхно разследване. Тези обвинения бяха отправени в контекста на напрежението между Москва и Лондон, предаде Франс прес.

"Открихме съдържание, разпространяващо идеологичните позиции на терористична организация в сайта на руски на BBC", заяви руският регулаторен медиен орган Роскомнадзор. Той уточнява, че става дума за "цитати" на лидера на

"Ислямска държава" Абу Бакр ал-Багдади. 

"В ход са експертизи, за да се провери дали това съдържание спазва руските стандарти срещу екстремизма", допълва регулаторният орган.

В Русия ИДИЛ е забранена и медиите трябва да упоменават това всеки пък, когато говорят за тази група.

В края на декември руският медиен регулаторен орган обяви началото на проверки на дейностите в Русия на BBC World News и на интернет сайтовете на BBC. Мярката беше в отговор на обвиненията на британския медиен регулаторен орган, че руската телевизия на английски език RT е нарушила правилата за безпристрастност.

BBC World News е информационният канал на английски на BBC, предназначен за международната аудитория. Руската служба на BBC съществува само в интернет.

Медийният регулаторен орган поясни, че проверките на BBC ще бъдат извършени от 14 до 31 януари. Освен това той даде до 16 януари срок на медията да предостави документи, потвърждаващи, че тя спазва закона, ограничаващ участието на чужди лица в капитала на медиите, разпространявани в Русия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 9 rate down comment 2
Otka4eni reformatori
преди 5 години
На русофобска гнойна пришка като теб всичко руско ми е терозизъм. А я кажи мазна гнойна пришко Гибралтар какво е? Или Гибралтар е демократично окупиран? А, гн0йна пришко?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 9
Dimioi
преди 5 години
На терористичната Рашия и се привижда тероризъм :D Това в Крим, Донбас, Луганск, Грузия и Молдова е реален тероризъм!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още