IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WhatsApp е най-използваната мобилна платформа за съобщения през октомври 2018 г.

Facebook остава лидер в мобилните текстови съобщения по света

16:30 | 02.02.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Платформата за текстови съобщения WhatsApp е най-използваното подобно мобилно приложение през октомври 2018 г., показва статистически анализ на Statista. 

Приложението е било използвано от около 1,5 млрд. души по света, като силните данни са подкрепени предимно от пазари извън САЩ.

В класацията WhatsApp е следван от Messenger на Facebook ( с приблизително 1,3 млрд. потребители), WeChat (1,058 млрд.), QQ Mobile и Skype.

На последните места в класацията на най-популярните текстови приложения са още Snapchat, Viber и японската LINE.

През изминалата седмица стана ясно, че главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг планира да интегрира чатовете на WhatsApp, Instagram и Messenger в едно, засилвайки контрола си върху разпръснатите подразделения на компанията в момент, в който бизнесът му се бори със серия от скандали.

Чрез свързването на инфраструктурата на приложенията Зукърбърг иска да увеличи полезността на социалната мрежа, като направи милиардите ѝ потребители силно ангажирани в цялата екосистема. Ако хората влизат по-често в услугите на Facebook, те могат да се откажат от конкурентните чат приложения, като тези на Apple и Google, твърдят източниците, пожелали да останат анонимни, защото въпросът е конфиденциален.

в в

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 4
Varfor
преди 5 години
И всички данни отново отиват към Facebook.Силно препоръчвам Telegram и Signal като алтернатива на този безпринципен монопол.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още