IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп и Си Дзинпин може да се срещнат във Виетнам в края на февруари

Това означава, че президентите на САЩ и Китай има вероятност да успеят да се видят преди изтичане на крайния срок за временното примирие в търговската война

11:37 | 03.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентите на САЩ и Китай Доналд Тръмп и Си Дзинпин може да се срещнат в Да Нанг, Виетнам, в края на този месец, пише днес "Саут Чайна морнинг поуст", цитиран от ДПА и БТА.

Според хонконгският вестник, позоваващ се на своя източник, двамата държавни глави обмислят срещата да е на 27 и 28 февруари, тоест малко преди да изтече срокът на "примирието" в двустранната търговска война.

По-рано тази седмица Тръмп каза, че очаква среща със Си за намиране на изход от спора за митата. Той добави, че Си му е пратил послание, в което изразил желание проблемът да бъде решен преди 1 март. 

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че преговорите между Вашингтон и Пекин, чийто пореден кръг приключи в четвъртък, вървят добре, но никоя сделка няма да е окончателна, преди той да се срещне с китайския си колега Си Дзинпин. 

Междувременно Китай се съгласи да увеличи вноса на американски стоки и да сътрудничи повече в сферата на интелектуалната собственост. Съобщението бе направено, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп посочи, че е налице „огромен напредък“ в търговските преговори.

Администрацията на Тръмп настоява Китай да спре нелоялните според нея практики, свързани основно с принудителния трансфер на американски технологии в смесени предприятия в Китай, „кражбата“ на американска интелектуална собственост, пиратството и мащабните субсидии за китайски държавни компании.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още