IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джером Пауъл: Просперитетът не се усеща във всички области

Редица селски райони са били изоставени и се нуждаят от специална подкрепа, заяви управителят на Фед

11:01 | 13.02.19 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Централният банкер на САЩ Джером Пауъл пътува вчера до исторически университет за афроамериканци, разположен в делтата на Мисисипи, за да отправи послание, че просперитетът на нацията не се усеща в много области в страната, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Пауъл каза, че редица селски райони са били изоставени и се нуждаят от специална подкрепа, като например възможности за достъпни кредити за стартирането на малък бизнес и висококачествено образование за обучение на работниците.

В коментарите си централният банкер не засегна бъдещия курс на лихвените проценти, нито решението на Федералния резерв (Фед) от миналия месец, че планира да бъде "търпелив" по отношение на бъдещото увеличение на лихвите. Това решение предизвика силно оживление на фондовия пазар, тъй като инвеститорите бяха обезпокоени, че има опасност Фед толкова да вдигне лихвите, че да се стигне до рецесия.

Говорейки за сегашното състояние на икономиката, Пауъл заяви, че икономическото производство остава стабилно и той не смята, че съществува голяма вероятност от настъпването на рецесия. Централният банкер добави, че безработицата е достигнала до най-ниското си ниво от 50 години.

Пауъл отбеляза, че 70 процента от 473 окръзи в САЩ с постоянно ниво на бедност са в селските райони. Сред проблемите, които местата от делтата на Мисисипи срещат, Пауъл посочи загубата на работни места в земеделието и нискоквалифицираните позиции в производството заради автоматизацията и аутсорсинга на производствените работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 5 години
Ако не сте съгласни с представената от мен истина (съпътстващите щети от работата на Федералният резерв на САЩ са същественият източник за нарастващите щети в САЩ), с кое сте съгласни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 0
ABBA
преди 5 години
Ъмдам!Трябва да се следи напредъкът на изкуственият интелект.s3e 3-то поколение, Иван Митев 2-ро (или 1-во):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
Hahoto
преди 5 години
Не е така, без Иван Митев този сайт няма да е същия ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 4
Sakamano
преди 5 години
Ти си нарастваща щета от недостатъчно модериран сайт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
Иван Митев
преди 5 години
Централният банкер на САЩ Джером Пауъл пренебрегва, че съпътстващите щети от работата на Федералният резерв на САЩ са същественият източник за нарастващите щети в САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още