IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И най-добре платеният баскетболист в НБА е...

В Топ 5 има двама играчи от Голдън Стейт, а най-добре платеният европеец в Лигата е Янис Андетокумбо от Милуоки

17:39 | 15.02.19 г. 1
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Звездата Леброн Джеймс е най-добре платеният баскетболист в НБА. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"Forbes публикува Топ 10 на най-високоплатените играчи в НБА. В сумите влизат заплатите на играчите от клубовете им, така и приходите от спонсорски договори. В Топ 5 има двама играчи от Голдън Стейт, а най-добре платеният европеец в Лигата е Янис Андетокумбо от Милуоки. Той взима 43,2 млн. долара годишно. 24,2 млн. долара е заплатата му, останалите 19 млн. от спонсорски договори. През 2017 г. той подписа солидно споразумение с Найк. Класацията, разбира се, е оглавена от Леброн Джеймс с общо 88,7 млн. долара. Краля е начело в списъка за пета поредна година, а 53 млн. долара печели от реклами", разказа още Коларов.

На 17 февруари в Шарлът, Северна Каролина, ще се проведе Мачът на звездите.

"Това е 68-то издание на шоуто. Шарлът не е бил домакин на събитието от 1991 г., когато отборът на Изтока побеждава Запада със 116:114. Легендарният Чарлс Баркли печели приза за най-полезен играч. Сега за последен път като съотборници ще видим Дуейн Уейд и Джеймс. Двамата играха рамо до рамо години наред в Маями и Кливланд. Капитан на другия отбор е Янис Андетокумбо. Там ще се подвизава Стеф Къри", допълни гостът.

Гледайте видеото с целия разговор! В него гостът говори още за ръководните промени в Левски и за подновяването на Първа лига.



Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 5 години
така може .. .щото на Стеф Къри заплатата му е по голяма от на Краля и не само тази ... ами и следващите 3 години ще е по висока.Ама ако гледаме И рекламите тогава Джордан си остава най печелещия, макар и 20 години извън лигата като играч.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още