IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един от най-издирваните испански наркотрафикатни е арестуван в България

В момента на ареста заподозреният имал фалшиви испански документи за самоличност и смятал да отпътува към Венецуела

14:12 | 02.03.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Испанската Гражданска гвардия съобщи днес, че в България е арестуван един от най-издирваните испански наркотрафиканти, който променил външния си вид, като значително увеличил килограмите си и се готвел да избяга във Венецуела, предадоха Франс прес и БТА.

Испанецът с инициали J.S.A. според Гражданската гвардия играел много важна роля в "опасна престъпна организация, която вкарвала в Испания и в останалата част на Европа големи количества кокаин от Южна Америка и се занимавала с пране на пари". Той бил издирван от 2013 г. от испанските съдебни власти и бил един от десетте най-издирвани хора от Гражданската гвардия, гласи съобщение, публикувано в Мадрид.

В началото на февруари агенти, специализирани в издирването на бегълци в Испания научили, че той е в българския пристанищен град Варна. Те допуснали, че е "възможно той да носи огнестрелно оръжие при пътуванията си и значително да е променил външния си вид, като е напълнял с повече от 50 килограма", добавя Гражданската гвардия.

Според нея българската полиция потвърдила това и извършила ареста.

В момента на ареста заподозреният наркотрафикант имал фалшиви испански документи за самоличност и смятал да напусне България и да отпътува към Венецуела в следващите дни, се посочва в съобщението, цитирано от Франс прес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 0
ABBA
преди 5 години
Супер елементарно Уотсън!Я се поинтересувай, защо Тръмп се държи супер дистанцирано спрямо баце Боце!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
lyusien
преди 5 години
Какво по дяволите прави в България и кои му е съдеиствал ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още