IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen ще повишава оперативния си марж със съкращения и икономии

Германският концерн планира да намали своята работна сила с до 7 хил. души и да спести 5,9 млрд. евро годишно при основната си марка VW

12:49 | 13.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен производител Volkswagen заяви, че ще редуцира своята работна сила с до 7 хил. работници, като в същото време ще повиши производителността си и ще изпълни целта си от икономии за 5,9 млрд. евро годишно, съобщава Ройтерс. 

Концернът планира тези действия с цел повишаване на оперативния марж до 6% през следващите 4 години.

Предсрочното пенсиониране на част от персонала ще помогне на VW да намали своите работни места с между 5 и 7 хил. души, посочват от компанията.

„Мерките от програмата за подобряване на печалбата ще дадат възможност на марката VW да постигне конкурентно ниво на възвръщаемост от 6% през 2022 г.“, заявява Арно Антлиц, член на борда на директорите на компанията.

Един от най-силните автомобилни производители в света напоследък е изправен пред множество трудности, припомня Investor.

През изминалата седмица европейските антимонополни регулатори решиха да наложат глоба от 1 млрд. евро на VW и други два големи германски концерна – Daimler и BMW, заради тайно споразумение за намаляване на ефективността на системите за филтриране на отработените газове.

В същото време Работническият съюз на VW блокира строителството на нов завод в Източна Европа, което поставя автомобилния гигант пред опасността от ново ограничаване на производството и задълбочаване на вътрешната борба за власт между работодателите и работниците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още