IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple придоби стартъп за машинно обучение

Очаква се технологията му да помогне на концерна да развие по-добре Siri

12:01 | 14.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple придоби Laserlike, стартъп за машинно обучение. 
 
Laserlike използва машинно обучение за събиране на сериозна информация от цялата мрежа и предоставя специфични за потребителя резултати в едноименното приложение. 
 
Производителят на iPhone потвърди сделката, която е била осъществена преди известно време, но не назова причина за придобиването. Екипът на Laserlike се е присъединил към екипа на Siri в Apple и може да помогне по-специално за функцията за търсене на Siri. 
 
Стартъпът Laserlike бе основан от трима бивши инженери на Google и ще да се присъедини към групата за изкуствен интелект, оглавявана от бившия шеф на отдела за изкуствен интелект на Google Джон Джиандреа.
 
Apple, която не отговори веднага на искане за коментар, е получила информацията.
 
Придобиването може да даде тласък на усилията на Apple да развие своя гласово контролиран асистент Siri, който изостава от Alexa на Amazon и Google Assistant по отношение на възможностите на изкуствения интелект, въпреки че има значителен успех.
 
Джиандреа беше нает през април 2018 г., за да оглави машинното обучение в Apple и стратегията за изкуствен интелект, включително Siri. Оттогава той е извършил „значително преразглеждане“ на екипа на Siri, предава The Information.
 
Основаната през 2015 г. в  Калифорния, Laserlike е набрала 24,1 млн. долара финансиране, показва базата данни Crunchbase.
 
Технологията на стартъпа се фокусира върху предоставянето на потребителите на „висококачествена информация и разнообразни перспективи по всяка тема от цялата мрежа". 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още