IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Стартъп средата трябва да се превърне в държавна политика

България продължава да е много интересна дестинация за аутсорсинг, смята Данаил Арапкюлиев

09:54 | 14.04.19 г.
Експерт: Стартъп средата трябва да се превърне в държавна политика

Българската стартъп среда не отстъпва по нищо на тази във Франция или останалите развити страни в Европа. Така смята Данаил Арапкюлиев, оперативен директор за България на френската компания Proxiad, коментирайки темата за UpDate с водещ Бойчо Попов.

На дневен ред все пак стои проблемът с намирането на кадри, но, оказва се, това е казус, който присъства и в страните от Западна Европа, според Арапкюлиев.

„Разликата е, че във Франция хората от бизнеса обичайно са и хората в образованието. Това улеснява много интеграцията на специалистите в различните сфери“.

Стартъп средата трябва да се превърне в държавна политика, коментира още оперативният директор на Proxiad. Проблемът в България е, че образованието продължава да произвежда хора, които не са конвертируеми в бизнеса.

„Противно на някои мнения, България продължава да е много интересна дестинация за аутсорсинг“.

Данаил Арапкюлиев мисли, че у нас има достатъчно креативни млади хора и опасенията за тях, че няма кой да им подаде финансово ръка, не бива да ги спират. В съвременния свят е напълно нормално човек да потърси финансиране отвън, за да реализира идеите си.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още