IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канада наложи санкции на още 43 високопоставени приближени на Мадуро

Въпреки че повечето западни държави, между които САЩ, признаха Гуайдо за временен държавен глава, Русия, Китай и Куба продължават да подкрепят Николас Мадуро

20:05 | 15.04.19 г. 1
<p>
	Николас Мадуро. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Николас Мадуро. Снимка: Архив Ройтерс

Канада разшири днес санкциите срещу венецуелското правителство на президента Николас Мадуро, се казва в съобщение на външния министър Кристия Фрийланд, предаде Ройтерс, цитиран от БТА. Санкциите са насочени срещу 43 лица, приближени на Мадуро.

Макар че в съобщението не се посочват имена, в него се казва, че те са "високопоставени служители на режима на Мадуро, регионални губернатори и/или пряко замесени в действия, подкопаващи демократичните институции".
Канада вече е наложила санкции на 70 лица.

Министър Фрийланд ще присъства днес на среща на Групата от Лима в Сантяго. Регионалната структура подкрепя венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо като временен президент до произвеждането на нови избори във Венецуела.

"От диктатурата на Мадуро трябва да бъде потърсена отговорност за тази криза и за лишаването на венецуелците от основните им права и от най-необходимото", се казва в съобщението. "Канада е решена да подкрепя мирното възстановяване на конституционната демокрация във Венецуела".

Въпреки че повечето западни държави, между които САЩ, признаха Гуайдо за временен държавен глава, Русия, Китай и Куба продължават да подкрепят Мадуро

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
serafima
преди 5 години
Вече го писах по подобен повод: На света му омръзна от демокрацията на САЩ! Защо не я защитават в Париж в помощ на жълтите жилетки срещу Макрон? Защо едни демокрации ги защитават, а други не, къде е обективността???Всички вие имате обяснение защо.Гуайдо е от бедно семейство, издигнат от калта и обучен да предаде народа си и да продаде страната си. Същият е като нашите еничари-финансисти, юристи и набедени "политици", за чието обучение и издигане навремето Сорос хвърли немалко пари в икономическия и в юридическите факултети. Същата тази еничараска гвардия на Сорос служи вярно на него и подобните му и гарантира пълното ни унищожение до 20 години. Оцеляхме 500 години, но тази гвардия ще ни унищожи за по-малко от 50 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още