IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕП прие на първо четене ново правило за терористичното съдържание в интернет

Интернет компаниите могат да бъдат принудени да изтрива подобно съдържани до час след съответното разпореждане от властите

22:00 | 17.04.19 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейският парламент прие днес на първо четене предложението терористичното съдържание да бъде премахвано от интернет до час от получаването на съответното разпореждане от властите.

Компаниите, които постоянно не спазват това изискване, може да бъдат глобявани с до четири процента от световния си годишен оборот. Дружествата няма да бъдат задължени да въвеждат филтри на съдържанието.

Новите правила се предвижда да обхванат текстове, изображения, звукови или видеозаписи, които подбуждат или склоняват към извършване на терористични действия или съучастие в тях, дават указания за извършване на подобни престъпления или подстрекават към участие в дейности на терористична група. Те засягат също съдържание с насоки за производство и употреба на взривни вещества, огнестрелни оръжия и други оръжия за терористични цели, се посочва в съобщение на ЕП.

Съдържанието, разпространено за образователни, журналистически или изследователски цели, трябва да бъде защитено, решиха евродепутатите. ЕП отбелязва, че изразяването на спорни или противоречиви гледни точки по чувствителни политически въпроси не трябва да се възприема като терористично съдържание.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis12
преди 4 години
начи аз съм терорист номер 1, на мене тука ми триха кво ли не и не само на мене. Та с две думи старата песен на нов глас от БКП и по партийна линия в родово общинния строй, напред към 15 век народе .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 2
zelka007
преди 4 години
чета , харесало ти е клипчето на натали :))) ... излял си си душата по основните опорки , вкарвайки и твои думи , терзания и наблюдения :))) ... човек , 30 години минаха от 11 ноември , милицията не употребява сила за щяло и нещяло . вече е полиция и се съобразява с някои правила - не достатъчно но все пак :))) ... лично съм присъствал , за някакъв мач с англичани беше , английски запалянковци по-големшка група се бяха объркали в преките около бул.витошка , спряха ги двама от охранителна полиция , на чист английски се разбраха че са се заблудили , обясни им как да стигнат до стадиона и ги насочи , пожела им приятно изкаране на мача :))) ... тва викаш ако беше в масква що бой щеха да отнесат , а ? ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
ABBA
преди 4 години
Вкисната Зелко,в "Рассия"мигранти и исмямисти, и всякая сволочья бият, арестуват на секундата, и при нужда разстрелват като куче.За разлика от Еуропската Заедница,станала заддницаот прекалена цивилизованост.Даже евроггейците по мрежите се кефят на клипчета, как в "Рассия"арестуват мигранти: хънта-мънта няма.А тук позор:вървят из града мигранти и нашите полицаи отзад вървят охрана,зер някой да не им скърши рахата!Разбираш ли бе бот нещщщастен разликата!?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 6
zelka007
преди 4 години
материалът е за как да се чисти терористично съдържание и какво представлява то ... дискусията в ЕП която се води по въпроса ... къде видя ислямизация :))) ... и като говорим за ислямизация що не надникнеш на това линкче , ще разбереш , че държавата с най-голямото количество мюсюлмани и джамии в Европа е рассия :https://topnovini.bg/***/766021-rusiya-evropeyskata-strana-na-myusyulmaniteвзимайте мерки във вашта секция на Коминтерна че става положението тревожно в масква ... :)))и да не забравиш да си пускаш за мотиватор :https://***.youtube.com/watch?v=OIbBcXquXAU
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 2
ABBA
преди 4 години
Призракът на комунизма вече не броди из Европа, но броди братовчед му:призракът на ислямизма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още