IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган нападна западни медии заради отразяването им на турската икономика

FT съобщи, че турската централна банка е укрепила валутните си резерви с „милиарди долари от краткосрочни облигации“

09:23 | 19.04.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува силно западните медии заради тяхното отразяване на икономическата ситуация в страната. Части от западния свят с „всичките си медийни органи“ представя турската икономика, сякаш тя „колабира и умира", заяви Ердоган в четвъртък на конференция в Анкара, цитиран от DPA.

Критиката на Ердоган е насочена преди всичко към в. Financial Times. Изданието съобщи, че турската централна банка е укрепила валутните си резерви с „милиарди долари от краткосрочни облигации“, като по този начин повишава опасенията сред инвеститорите, че Турция не е в състояние да се бори с евентуалната нова криза на лирата.

„Хей, Financial Times, познаваш ли тази Турция, която прие четири милиона бежанци?", каза Ердоган. „Колко бежанци има във вашата страна? Нека да поговорим за това“. Президентът заяви още, че вестниците могат да пишат това, което искат, но Турция стои изправена и напредва.

От края на 2018 г. турската икономика е в рецесия. Инфлацията възлиза на около 20%, като преди всичко храната става все по-скъпа. През януари равнището на безработица достигна 14,7%, което е най-високото ниво за последните десет години.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 3
Иван Митев
преди 4 години
Турция е с нарастващи щети от грешния начин за работа на Турската централна банка.До 2 часа време след въвеждане на правилен начин за работа на Турската централна банка, Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще прекрати опасността за нарастване на рецесията в Турция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
dragomiryankov
преди 4 години
Те и зомбитата са изправени и ходят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още