IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златев напуска ръководството на „Лукойл България“

Той беше начело на дружеството от 1999 г.

21:13 | 19.04.19 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Генералният директор на „Лукойл-България“ Валентин Златев вече няма да е управител на „Лукойл България“, след като е бил назначен за председател на Контролния съвет на дружеството, като заменя на тази длъжност представителя на президента на ПАО ЛУКОЙЛ Алексей Ламбин. Това съобщиха от пресслужбата на "Лукойл-България" ЕООД, цитирани от БНР.

Оперативното ръководство на "Лукойл-България" ЕООД се поема от Булат Субаев, досегашен генерален директор на подразделенията на ПАО ЛУКОЙЛ в Белгия, Холандия и Люксембург. Смяната на Златев със Субаев се обяснява с планова ротация на ръководни кадри в системата на ПАО ЛУКОЙЛ.

Заедно със зам.-председателския пост в надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас", на новата си по-висока позиция той ще координира цялостната дейност на двете дружества от групата ЛУКОЙЛ и ще осъществява контролни функции над работата им, свързана с мястото им в социално-икономическия живот на страната, продължава съобщението.

Златев оглавяваше българското поделение на "Лукойл" от 1999 г.

Преди няколко дни пък Общото събрание на Българската петролна и газова асоциация избра за свой председател Живодар Терзиев, който замени на поста досегашния лидер на организацията Златев, след като вторият му мандат изтече.

В началото на годината асоциацията обяви, че излиза от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) с лидер Кирил Домусчиев. Изтъкнатата причината беше несъгласието на сдружението на големите компании - търговци на горива, с отлагането на закона за бранша, което КРИБ подкрепи.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
serafima
преди 4 години
До крас: Благодаря за пояснението. Губеше ми се какво става там, а и човек не може всичко да следи. Ще продължа да следя "фабулата".А за квета на София Йорданка Фандъкова знаем, че не е това, което изглежда. Нито е това, което чувате да се лее от устата й. Скромното, дори семпло поведение, е параван. Зад тази добре конструирана фасада боботи огромен механизъм, захранващ мащабни финансови интереси. Мирише на пари и корупция - много пари и много корупция...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
крас
преди 4 години
Играта на Вальо Златев с паралелно създадената на ЛУКОЙЛ структура на Жоро Инса приключи. Кой е Жоро инса и как от доставчик на горива се превърна в собственик на Общинска банка притежаващ от вчера и 20% от акциите на Ковачки в банката??Естествено е ИНСА ОЙЛ да е закичена на държавната хранилка и да доставя вместо ЛУКОЙЛ горива в такива сектори като: МИНИ МАРИЦА ИЗТОК РАДНЕВО , ДП"СТРОИТЕЛСТВО И ВЪЗТАНОВЯВАНЕ, ЛЕТИЩЕ СОФИЯ , МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА , ТЕЦ -2, ДП- ЖП ИНФРАСТРУКТУРА , БДЖ........Защо фирмата ИНСА ОЙЛ , а не ЛУКОЙЛ на приятеля на премиера Валентин Златев не спечели тези поръчки ??Труден въпрос за Вальо Златев , Труден и за Борисов ЕСТЕСТВЕНО ЗАЩОТЕ С ПАРИТЕ НА ТАЗИ ПАРАЛЕЛНА СТРУКТУРА СЕ ЗАКУПИ ТИХО И БЕЗМЪЛВНО ЕДНА ОПРЕДЕЛЯЩА ЗА ОБЩИНИТЕ БАНКА !!Чрез офшорка Жорето Инса придоби 67 % от Общинска банка за скромната сума от малко над 40 мил. евро !!! От вчера Жорето е собственик и на 20% от акциите на банката които бяха на Ковачки.Може би ФАНДЪКОВА ще обясни как Община София е продала акциите си в Общинска банка и дали е питала за това премиера?ЕСТЕСТВЕНО ДА !!Сега същата тази ОБ която е най вече ДЕПОЗИТАР на БНБ с над МИЛИАРД лева , отколкота банка отпускаща КРЕДИТИ , се подготвя за пореден удар свързан с плащане по някоя важна за страната сделка !!!!КОЙ И КАКВО ЩЕ ПРОДАВА ЛИ???АМИ ПОМИСЛЕТЕ СИ КАКВО ЩЕ ПРАВИ ЧЕЗ ЧРЕЗ НЯКАКЪВ СВЕТОВНО НЕИЗВАСТЕН ИНВЕСТИЦИОНЕН ФОНД ???Така е в милата ни държава - ДОБРИ ПАРИ В ДОБРИ РЪЦЕ. Вальо Златев приключи с театъра в който игра с Борисов. Сега СОБСТВЕНИКА НА ЛУКОЙЛ е пратил МЕТАЧИТЕ за да изринат авгиевите обори сътворени както на даденият на концесия на Домусчиев порт Бургас, така и да въведат правила в една пазар на горивата в който БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ НА ЖОРО ИНСА странно като как ще се наложи да оцелеят. Да не забравяме сталиновите думи - ИМА ЧОВЕК ИМА ПРОБЛЕМ , НЯМА ЧОВЕК НЯМА ПРОБЛЕМ. ТЕЗИ ДУМИ ВАЖАТ И ЗА ИНГ ГРУП!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
serafima
преди 4 години
Каква е играта между Борисов и Златев? От години се опитват да се скриват от хората, но е ясно, че тези играчи няма да се откажат от навиците си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
Ivel
преди 4 години
Поправка не дядя Рем ги беше казал тези думи а Вагит Алекперов, нещо такова беше - А ГДЕ ДЕНЬГИ?Это не твои деньги. Ето наши деньги.А тЬI отвечаеш за них, ублюдок.И Боката го нямаше тогава, той не учавства в спасителната акция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Ivel
преди 4 години
Напусна, или му духнаха под опашката. Те доста го и търпяха, още легендарния Рем Вяхирев му се беше вгледал, че го краде. Ставаше дума по спомени за едни половин милиард долара, дето се бяха размили в България Помним публичния му въпрос към Златев, който така и не получи отговор тогава - Где мои деньги убюдок? Тогава го отмазаха Румен Петков, Първанов и Боката пред руснаците, уж бяха пратили вече и наказателния батальон. Върнаха го, нещо спазариха тогава да го спасят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още