IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каменица откри комплекса си за близо 2 млн. евро в Пловдив

За 5 години Molson Coors, част от която е „Каменица“ АД, е инвестирала 70 млн. долара в развитието на дейността си в България

16:09 | 23.04.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Investor Media Group</em></p>

Снимка: Investor Media Group

Новият завод на „Каменица“ отвори врати в Пловдив. Комплексът, чиято инвестиция е на общ размер от близо 2 млн. евро, е напълно финализиран.

Той включва микропивоварна за производство на крафт бира, музей, класически ресторант-бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития.

Цялата триетажна сграда е разположена около съществуващия 90-метров комин, уточняват от „Каменица“ АД. Дружеството е част от една от най-големите пивоварни компании в света Molson Coors.

За последните 5 години Molson Coors е и инвестирала 70 млн. долара в развитието на своята дейност в България и разширяване на пазарния си дял.

Благодарение на инвестицията са открити около 40 нови работни места в града.

По време на откриването присъства и американският посланик Ерик Рубин. Той припомни, че САЩ са една от водещите страни източници на преки чуждестранни инвестиции в България.

„Инвестициите на САЩ в България допринасят за икономическото развитие на страната, повишаването на производителността на труда и доходите", каза Рубин.

Кметът на Пловдив Иван Тотев призна, че е доволен от решението на „Каменица“ да продължи историята си в Града на тепетата.

„Знаете, че в бизнеса няма сантименти и беше въпрос на време индустриалното производство да бъде преместено от мястото, на което до скоро се намираше, защото с разрастването на града то попадна в сърцето на жилищен квартал", каза Тотев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 0
Ivel
преди 4 години
Дали ще се научат някога как се прави бира?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 1
Стефчо
преди 4 години
назначете си читави журналисти - Каменица се изнесе от Пловдив, а не открива нов завод. това на снимката е малка крафт пивоварна със заведение към нея и много ме съмнява да струва 2 млн. евро. Огромния освободен парцел се застроява от брата на кмета Тотев, който допреди това не е строил и селски ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
superexpert
преди 4 години
Благодари, че му продадоха парцела/на брат му де/ за строителството на многобетонни жилища.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още