IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австрийски крайнодесен лидер призова за борба с миграцията

Ханс-Кристиан Щрахе определи миграционните потоци като нежелан „обем на население“

16:00 | 28.04.19 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ханс-Кристиан Щрахе. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ханс-Кристиан Щрахе. Снимка: Ройтерс

Австрийският крайнодесен лидер Ханс-Кристиан Щрахе призова избирателите да гласуват за неговата Австрийска партия на свободата (АПС) в изборите за Европейски парламент и да помогнат в спирането на миграционните потоци, които определи като нежелан "обмен на население", предаде Ройтерс. 

Изказването на Щрахе, който е вицепремиер в правителството на консерватора Себастиан Курц, идва след подадената тази седмица оставка на местен представител на АПС, който сравни мигрантите с плъхове и след спор с публичната телевизия ORF заради антиимигрантски партиен афиш.

Щрахе каза в интервю за в. "Кроне", че подобни полемики всъщност може да са от полза за АПС на европейските избори през май.

"Ние сме последователни в действията си за нашата австрийска родина, в борбата срещу обмена на население, както хората очакват от нас", заяви Щрахе.

На въпрос на вестника за използването на термин, който е употребяван от крайната десница, Щрахе отвърна, че това е "термин на действителността."

"Не искаме да станем малцинство в собствената си родина. Това е легитимно и честно и дълбоко демократично", каза той и добави, че може да се говори за крайнодясно само когато се прибягва до насилие за налагане на възгледи.

По време на миграционната криза от 2015 г. Австрия прие бежанци колкото около 1 процент от населението си. На парламентарните избори от 2017 г. бежанският проблем помогна за идването на власт на консерваторите на Курц и АПС на Щрахе.

Щрахе се надява да се възползва от това и на изборите за Европейски парламент на 26 май.

"С нас можете да прогоните чрез гласовете си безотговорната политика на отворени обятия на (германския канцлер) Ангела Меркел, (френския президент) Еманюел Макрон и (председателя на Европейската комисия) Жан-Клод Юнкер", каза той на вестника в отговор на въпрос защо избирателите да подкрепят АПС.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 1
Императорът
преди 4 години
И кое е "крайно дясното" в убежденията на човек, който не иска страната му да бъде завладяна, а народът му изтребен от орди мpъсни диваци и главорези талибанци? Човекът е прав - *** меркел яловицата, макарон извратенецът и юнкер алкохоликът, трябва да бъдат свалени от власт и да им се търси отговорност за престъпленията срещу Европа !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 3
penman
преди 4 години
Да, прави! Ние изповядаме християнските ценности. Дъщеря ми е активен член на тази партия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 8
Sakamano
преди 4 години
Преди да подкрепя някой крайнодесен австриец, все пак искам да знам дали прави разлика между "прииждащите пълчища ***" и тези от Източна Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 4
majnata
преди 4 години
късно е ... термитите вече направиха пътека ... само химията помага в такива случаи ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 3
penman
преди 4 години
Само така може да бъде спасена цивилизована Европа от прииждащите пълчища ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още