IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След пониженията на Wall Street оптимизмът на азиатските борси също се понижи

Hang Seng напредна със 100 пункта, докато борсите в Токио и Шанхай остават затворени

11:12 | 03.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

По-голяма част от азиатските фондови борси приключиха последната сесия от седмицата с понижения, докато инвеститорите са насочили своето внимание към предстоящото обявяване на данните от американския пазар на труда, съобщава CNBC. 

Несигурното представяне на индексите от азиатско-тихоокеанския регион следва понижението на борсовите показатели от Нюйоркската фондова борса, които в четвъртък вечерта завършиха втора поредна сесия със спадове.

Настроението сред инвеститорите през последните дни беше помрачено от решението на Федералния резерв на САЩ да запази основните лихви непроменени, като подчерта, че не се очаква тяхното намаляване до края на годината, въпреки призива на президента Доналд Тръмп.

Бенчмаркът на Хонконгската борса Hang Seng напредна със 100,03 пункта, или 0,33%, до 30 044,21 пункта.

Акциите на британската банка HSBC, които се търгуват там, поскъпнаха с повече от 2,5 на сто, след като банката представи тримесечен корпоративен отчети, който успя да надмине прогнозите на анализаторите.

В Южна Корея показателят Kospi се понижи с 0,74% до 2196,32 пункта. Акциите на Samsung Electronics отчетоха спад в стойността си в размер на 1,31 на сто.

Австралийският измерител ASX 200 се раздели с 0,04% от стойността си, като приключи сесията на равнище от 6335,80 пункта.

азия азия

Борсите в Токио и Шанхай са затворени и днес поради празници.

Инвеститорите са насочили своето внимание към априлските данни на американския пазар на труда, които се очаква да бъдат обявени по-късно днес.

Анализаторите се притесняват, че всеки признак за покачване на заплатите в частния сектор в САЩ би увеличил възможността за повишаване на основните лихви от страна на Фед.

При търговията с валути доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отчита ръст от 0,06% до 97,89 пункта.

Австралийският долар се търгува с лек спад от 0,07 на сто за 0,6995 долара, докато йената се разменя при 111,47 йени за долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още