IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 1 юни се вдигат цените на клиничните пътеки за майчино и детско здравеопазване

Ще се увеличат парите и на другите клинични пътеки, обеща министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

11:02 | 03.05.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

От 1 юни ще се повишат цените на клиничните пътеки за финансиране на майчиното и детско здравеопазване. Това информира министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг пред журналисти в сградата на Министерския съвет след среща на премиера Бойко Борисов с ръководствата на Министерството на здравеопазването, Българския лекарски съюз (БЛС) и асоциациите на държавните, общинските и областните болници.

Ананиев изтъкна, че повишаването на цените на клиничните пътеки за детско и майчино здравеопазване е приоритет, но ще се увеличат парите и на другите клинични пътеки, които от доста време не са били изменяни, предаде БТА. "От 1 юни ще бъдат променени съответните клинични пътеки", оповести министър Ананиев. По думите му от същата дата ще започне и финансирането на лечебните заведения по Наредба номер 3. Той уточни, че касово ще бъдат платени заплатите през юли.

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров потвърди, че още тази година ще се повишат цените на клиничните пътеки, които са най-недофинансирани, като усилията ще бъдат съсредоточени върху майчиното и детско здравеопазване.

"По този начин ние заявяваме, че трябва да се върви по законовия път, през НЗОК, за повишаване на цените на клиничните пътеки", добави д-р Маджаров. Освен това БЛС настоява не с допълнителни средства, а ако има икономия на пари, те да бъдат използвани, за да се плати пропорционално и надлимитна дейност за отминали години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
michaelis12
преди 4 години
Това само за българите ли е или важи и за цигганите, турците, бежанците и всякакви други индивиди ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още