IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla предлага повече акции с надеждата да набере 2,7 млрд. долара

Илон Мъск ще купи акции за 25 милиона долара, което е над два пъти повече спрямо ангажимента му по-рано

17:59 | 03.05.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Tesla увеличи в петък броя на акциите, които планира да предложи, до 3,1 милиона акции на цена 243 долара за акция. Компанията съобщи, че главният й изпълнителен директор Илон Мъск ще купи акции за 25 милиона долара, което е над два пъти повече спрямо ангажимента му по-рано, предаде БТА.

Освен това компанията ще пусне конвертируеми облигации на стойност 1,6 милиарда долара, докато преди предвиждаше сумата да бъде 1,35 милиарда долара.

Всичко това подсказва интерес към предлагането и книжата на Tesla поскъпнаха с 1,5 процента в търговията преди началото на официалната борсова сесия.

Компанията уточни, че след отчитането на всички разходи може да получи до 2,7 милиарда долара нов капитал от предлагането на акциите.

В края на март кешовите резерви на производителя на електромобили възлизат на 2,2 милиарда долара.

Tesla съобщи в четвъртък, че ще набере до 2,3 милиона долара нов капитал чрез предлагане на акции и облигации, като така намали притесненията на Wall Street за способността на губещата компанията да преодолее спада в продажбите и да изгради нова продуктова линия.

Компанията обяви също, че ще предложи общо около 2,7 милиона акции, като Мъск ще вложи 10 милиона долара собствени средства.

Миналата седмица Tesla съобщи, че платежният й баланс в края на първото тримесечие е намалял с 1,5 милиарда долара от декември до 2,2 милиарда долара. Мъск каза в конферентен разговор, че на компанията може да й се наложи да вдигне отново капитала.

Tesla е загубила 702,1 милиона долара през първото тримесечие и това е сред най-лошите периоди за компанията през последните две години. Продажбите са се понижили с 31 процента през трите месеца, припомня още БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Colossus
преди 4 години
Пак ли ще се намерят балъци да наливат милиарди в тая бездънна яма?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
Императорът
преди 4 години
Не бих дал нито цент на тоя мошшшшшеник и крадец: мъск.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още