IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi не е доволен от първото тримесечие

Основната причина, която се изтъква за спада на европейските продажби, се свързва с проблеми при покриването на новите екологични норми

20:56 | 03.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският автомобилостроител Audi е доставил по-малко коли и отчита намаляване на приходите през първото тримесечие. Това сочат оповестените днес данни от компанията, цитирани от DPA и БТА.

Началото на годината показа, че все още сме далеч от целите си. Трябва да осъществим голям напредък що се отнася до структурата на разходите ни, каза главният финансов директор Александър Зайц.

Луксозното подразделение на групата Volkswagen е продало 447 000 коли през разглежданото тримесечие, което е с 3,6 процента по-малко спрямо същия период миналата година.

Приходите са спаднали до 13,8 милиарда евро (15,4 милиарда долара) спрямо 15,3 милиарда евро. Печалбата преди облагане с данъци е била 1,2 милиарда евро спрямо 1,4 милиарда.

Главният изпълнителен директор на Audi Брам Схот очерта мащабна програма за икономии през март, включително спирането от средата на май на нощните смени в Инголщат, където е централата на компанията, както и съкращаването на няколко хиляди работни места.

За да разработваме първокласни продукти, ни трябва първокласна печалба, затова ще трябва да сменим скоростта на нашия план за трансформация на Audi, каза Зайц.

Основната причина, която се изтъква за спада на европейските продажби, се свързва с проблеми при покриването на новите екологични норми на Световната хармонизирана процедура за тестване на леки автомобили (WLTP), която е в сила от септември.

Audi се надява да подобри резултатите си през втората половина на годината и очаква повишаване на продадените коли и на приходите. Целта на компанията е оперативен марж на печалбата от най-малко 7 процента от приходите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още