IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейми Даймън: Шансът за търговска сделка е 80%

Пониженията на финансовите пазари са заради опасенията да не се преобърне световната търговия, смята директорът на JPMorgan

16:08 | 08.05.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Все още има 80% вероятност САЩ и Китай да постигнат сделка в търговския си спор. Това мнение изказа пред Bloomberg Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co.

„Според мен двете страни увеличиха напрежението, но от това, което чувам, са направили огромен напредък. Стотици страници подробни споразумения относно интелектуалната собственост, технологиите, субсидиите, държавните предприятия, митата, както и някакъв вид начин за осигуряване прилагането. Сега срещаме поредно препятствие по пътя. Понякога тези туитове не се оказва да са с толкова лошо отражение. Не мисля, че ще могат да сключат сделка  до петък, но се надявам тези мита да не бъдат въведени, а двете страни да завършат споразумението си. Каквито и да са били шансовете преди, все още според мен има 80% вероятност да постигнат сделка“, каза той.

По думите му шансовете да се случи нещо лошо вече са двойно по-големи, каквито и да са били очакванията ни за тях – 2%, 5% или 10% - сега са вече удвоени. Точно затова и пазарите реагират, тъй като те не изпитват тревога само от прякото отражение, а в резултат да не бъде преобърната световната търговия – да не се случи забавяне на икономическия ръст предвид прогнозите за забавяне в много икономики по света.

Целия коментар вижте във видео материала на  Bloomberg ТV Bulgaria! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още
Финанси виж още