IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Walt Disney поема пълен контрол над Hulu

Предстои оценка на Hulu от независима страна

10:50 | 15.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Walt Disney придобива дела на Comcast от една трета в Hulu и поема пълен контрол върху стрийминг услугата, сочи информация от двете компании, цитирана от в. The New York Times.

Стойността на сделката е поне 5,8 млрд. долара и може да нарасна, след като независима страна оцени точния пазарен дял на Hulu, допълват компаниите. Сумата сега е базирана на текущата оценка на Hulu от 27,5 млрд. долара. (Миналия месец тя беше оценена на 15,8 млрд. долара).

Продажбата няма да се случи поне пет години, твърдят фирмите. Оценката на Hulu вероятно ще бъде базирана на тази на подобни компании като Netflix и може да нарасне или спадне в този период.

Hulu имаше 28 млн. абонати към края на април, което представлява скок с 12 на сто от края на миналата година. Макар че се очаква тя да загуби повече от 1,5 млрд. долара през 2019 г., Робърт Айгър, главният изпълнителен директор на Disney, коментира, че очаква услугата да достигне 40 млн. абонати и да излезе на печалба до 2024 г.

“Hulu представлява най-доброто от телевизията, което е невероятно богатство от награждавано оригинално съдържание“, коментира Айгър в изявлението си по повод сделката. Той допълва, че компанията планира да интегрира услугата към своите бизнес операции, а служителите вероятно ще станат част от подразделението на Disney за стрийминг, водено от Кевин Майер.

Съгласно условията на сделката, собственикът на Comcast – NBCUniversal, се съгласява да продължи да лицензира предавания на NBC към Hulu до 2024 г., с опцията да изтегли съдържанието след три години. Това може да е ключова клауза за бъдещето на Hulu, която се роди като съвместно предприятие между телевизионни мрежи и изгради публика благодарение на предавания на NBC, ABC и Fox.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още