IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производството в САЩ намалява за трети път за последните четири месеца

Търговската война с Китай води до загуба на инерция в сектора

17:03 | 15.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производството в американските заводи е намаляло през април за трети път за последните четири месеца най-вече заради производството на машини и моторни превозни средства, съобщава Bloomberg.

Индустриалната продукция в САЩ се е свила с 0,5% спрямо март, разминавайки се с консенсусната прогноза за запазване на растежа от предходния месец.

Последните данни показват, че производството губи инерция на фона на търговската война с Китай, която доведе до повишаване на цените.

Ескалирането на напрежението между Вашингтон и Пекин в послените дни по всяка вероятност ще увеличи предизвикателствата пред сектора. Производството на моторни превозни средства и части се е понижило най-много за последните три месеца, докато производството на машини се е свило най-много от 2014 г.

При бизнес оборудването спадът в производството е най-голям от 2013 г. насам, докато производството на потребителски стоки се свива най-много от януари.

Междувременно по-рано в сряда стана ясно, че продажбите на дребно в САЩ неочаквано са се свили през април за втори път от три месеца насам под натиска на отслабените продажби на автомобили и строителни материали. Това предполага, че потребителските разходи ще останат подтиснати през това тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още