IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Стара планина холд“ разпределя дивидент по 0,242 лв. на акция

Акционерите гласува още за извършване на обратно изкупуване до 3% от общия брой акции и увеличение на капитала до 100 млн. лв. за срок от пет години

17:05 | 16.05.19 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

„Стара планина холд“ ще разпредели сред акционерите си дивидент в размер на 0,242 лв. на акция. Това съобщават от дружеството след проведеното по-рано в четвъртък Общо събрание на акционерите. Гласуваният дивидент е с 6% по-висок спрямо миналата година.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Общата сума от печалбата за миналата година, която ще бъде използвана за изплащане на дивиденти, е малко над 5 млн. лв. Изплащането на дивидента ще започне на 10 юли и ще продължи за период от три месеца.

Акционерите са гласували и сума, представляваща по 2% от печалбата за 2018 г. ,да бъде изплатена на всеки член на Съвета на директорите, под формата на тантиеми. Това прави по около 115 хил. лв.

С решение на ОС Съвета на директорите на „Стара планина холд“ е овластен да увеличи капитала на дружеството в размер до 100 млн. лв. чрез издаване на нови акции в продължение на пет години след вписване изменението на устава на холдинга в Търговския регистър.

На днешното Общо събрание на акционерите на „Стара планина холд“ е било взето и решение за обратно изкупуване на акции. Максималният брой акции, подлежащи на обратно изкупуване, е до 3% от общия брой акции, издадени от дружеството.

Срокът за извършване на обратното изкупуване е не по-дълъг от 5 години. Минималната цена за обратно изкупуване е 5 лв., а максималната – 7 лв. Съветът на директорите на „Стара планина холд“ е овластен да избере инвестиционен посредник, чрез който да бъде извършено обратното изкупуване, както и да определи конкретните дати за начало и край на обратното изкупуване.

За последните дванадесет месеца акциите на „Стара планина холд“ поевтиняват с 23,18% до 5,850 лв. цена на отваряне при вчерашната сесия.

Свързани компании:

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 1
Императорът
преди 4 години
Значи дивидентна сгода 3.93% - като за БФБ е незле.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още