IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hewlett Packard купува производител на суперкомпютри за 1,3 млрд. долара

Очаква се сделката да бъде финализирана до първото тримесечие на фискалната 2020 г.

21:18 | 17.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на суперкомпютри Cray съобщи, че ще бъде придобит от Hewlett Packard Enterprise в сделка за около 1,30 млрд. долара, предава Ройтерс.

Цената от 35 долара на акция представлява премия от 17,4% в сравнение с края на последната борсова сесия.

HPE съобщи, че очаква сделката да засили присъствието й във федералния бизнес и академичните среди и да продава продукти със свръхголяма изчислителна мощ на търговските си клиенти.

Сделката, която се очаква да бъде финализирана до края на първото тримесечие на фискалната 2020 г., ще се прибави към оперативната печалба на HPE през първата пълна година след финализирането й.

В рамките на споразумението HPE очаква еднократни разходи по интегрирането, които ще бъдат поети през фискалната 2020 г.

Производството на базираната в Сиатъл Cray е в САЩ и тя разполага с около 1300 служители в цял свят. Компанията е реализирала приходи от 456 млн. долара през последната фискална година.

Суперкомпютърните системи на Cray могат да обработват големи масиви от данни, да извършват симулации и аналитична дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още