IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проптех създава огромни възможности за имотната индустрия

За крайните клиенти ще има много по-голяма прозрачност, казва Георги Павлов

14:49 | 24.05.19 г. 3
Проптех създава огромни възможности за имотната индустрия

Проптех е световно движение за навлизане на IT технологиите в имотния бранш, който е един от най-големите в световен мащаб. От друга страна, той е един от най-слабо дигитализираните. Поради това възможностите са огромни. Това каза Георги Павлов, основател на Proptech.bg, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Най-традиционните технологии са слабо застъпени в бранша. Очакванията са много големи, тъй като става дума за огромен пазар".

За крайните клиенти ще има много по-голяма прозрачност, коментира Павлов.

"Западните компании за недвижими имоти вече са се насочили към инвестиции в новите технологии. Най-големите инвеститори в новите технологии в имотния бранш са самите имотни компании".

Смятам, че е крайно време в България да се появи стартъп, който да бъде оценен на над 1 млрд. долара, заяви той.

"В имотите има много голямо количество данни, многобройни транзакции и вече има информация, която се събира за всеки човек в сградата. Една умна сграда може да произведе със своите сензори гигантско количество информация и са необходими специализирани учени, които да разберат как може да се използва това".

България трябва да се превърне в лидер в световен мащаб. Имотната индустрия работи по едни и същи закони в целия свят и не виждам никаква причина ние да не сме най-добрите, обясни Павлов.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
grainis
преди 4 години
https://smartcity.alle.bg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 1
ABBA
преди 4 години
*** к.о.чина
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 1
ABBA
преди 4 години
"имотната индустрия " - смех, смех...https://strogosekretno.com/286/7/%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%85%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D0%BD.html"За периода 2015 2019 г. всички бюджети, въпреки че бяха отчитани на плюс, завършваха на минус общо 16 милиарда лева липсваха в бюджетите.Тези 16 милиарда са онези 8 милиарда евро, които ГЕРБ тегли като заем през 2015 г., за да се спаси.Сега чукат пак на Еврозоната, за да се спасят от одита на Европейската централна банка, който приключва през лятото и не може да е фалшив, като предишния на БНБ. Въпреки това ще си купуват американски аероплани с нова кредитна далавера.И кой все пак обслужва текущото управление на свободните дългови наличности? С решение на БНБ взиманите от чужбина заеми, свободните средства от фискалния и валутния резерв и балансът на валутния борд са поверени на някой си Продан Борисов. Той е братовчед по бащина линия, на главатаря на шайката Бойко Методиев Борисов.Мафия и ***! "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още