IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: ГЕРБ работи и без Цветанов

Според премиера няма необходимост от предсрочни избори

15:23 | 27.05.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Пресцентър на Министерския съвет</em></p>

Снимка: Пресцентър на Министерския съвет

Очевидно е, че беше силно преувеличена ролята на Цветан Цветанов и този залп срещу него – да отстрелят флагмана, така че без него едва ли не ще спечелят изборите. Видяхте, изтеглих го назад, структурите си работят, заяви Бойко Борисов, цитиран от правителствения пресцентър.Така премиерът коментира за първи път пред медиите резултатите от евровота вчера след обиколка на обходния път на Габрово.

Вчера лидерът на ГЕРБ благодари на всички гласували за партията му в социалните мрежи, а на брифинга в централата на партията излязоха номинираните от ГЕРБ за ЕП Мария Габриел, Ева Майдел, Андрей Ковачев и Лиляна Павлова.

Тази сутрин премиерът, придружаван от вицепремиера Томислав Дончев и зам.-министър Николай Нанков отново се качи на джипа и тръгна на обиколка по инспекции в страната. Борисов подчерта, че е доволен от резултата на вота.

"Благодаря на хората, че не се подведоха по тази злоба, по тази жлъч", изтъкна премиерът, като отбеляза, че в Асеновград са се "сбрали" лидерът на БСП Корнелия Нинова и държавният глава Румен Радев, но ГЕРБ все пак са спечелили. Той подчерта, че евродепутатите на ГЕРБ са в пъти по-добри от тези от другата страна.

По думите му резултатите от изборите до този момент показват, че ГЕРБ продължава да е първа политическа сила сред най-младите, сред хората от средната възраст, сред работещите. По думите му от левицата "нито една европейска тема не вдигнаха" в хода на предизборната кампания.

"Имаше един "Червен Кольо", "Зелен Кольо". Това не са социолози, в прогноза за времето не може да участват", заяви Борисов по адрес на анализаторите, които в последните дни преди изборите прогнозираха по-слабо представяне на ГЕРБ на евровота.

Премиерът е категоричен, че няма необходимост от предсрочни избори. "Да дадем 50-60 млн. за нови избори и след това за местните – още 50-60 млн. лева. Все едно ей така извират парите. Ако бяхме направили тези избори заедно с парламентарните, днес щяхме пак да говорим с кой да се коалираме", посочи министър-председателят.

Премиерът изрази нежеланието си да коментира политическите въпроси, тъй като нямало да се покажат мостовете и естакадите, които се правят. Той отбеляза, че сега се реализира обещаваното от "хиляди политици" – тунел под Шипка. Борисов заяви, че догодина АМ "Хемус" трябва да стигне между Севлиево и Габрово, а през август започва работата по два лота по пътя между Русе и Велико Търново.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
serafima
преди 4 години
Какъвто и да го наречем, не можем да го обидим.То само с простотии и мераци политика не се прави. В ГЕРБ имат таван на интелекта - един ЦвЦв! Повече от това не е позволено, даже и да го имаш.При тях филмът "За един пробит долар" става: "За един тон суджук" или "За един евтин апартамент"!Не само Цецо-конецо, а цялото герберунгерско правителство начело със Светиня МУ трябва да подаде оставка, защото философията на управление на Шайката ГЕРБ е престъпна и подкрепяна от личните депутати на боко, които обличат в закони корупцията и престъпленията им!ПО-ГОЛЕМИЯТ проблем е, че начело на държавата допуснахме едни прости, крадливи, елементарни хора, бивши РАБФАКАДЖИИ, хора с помощни училища, партизански внуци, доносници !!! Начело на държавата е комунист трето поколение,човек с неясно минало!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
крас
преди 4 години
Не разбирам , дали Борисов е толкова *** и не схваща, че на тези избори бяха отсвирени всички политически партии заедно с неговата?!Нима е щастлив , че управлява с гласовете на 7% от електората , а упитомената от него опозиция събира някакви си 6 % ???КАКВО МИСЛЯТ ОСТАНАЛИТЕ 80% ОТ НЕГЛАСУВАЛИТЕ КОИТО НЕ РАЗПОЗНАВАТ ЗА СВОИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НИТО НЕГО НИТО ПЪК ТАЗИ КОЯТО СЕ ПРАВИ НА ОПОЗИЦИЯ ???Как ни виждат ИНВЕСТИТОРИТЕ и мислят ли , че обстановката у нас е сигурна. Тези които мислят дългосрочно са наясно, че един финансов проблем, че измете цялата тази самовлюбила се паразитстваща политическа класа , която живее в едно друго измерение и изобщо не улавя сигналите които и изпраща електората. България е бременна на политически събития, които ще я доведат до сценарии подобен на този в АРЖЕНТИНА случили се през 2001 година!!Новият ЕВРОПАРЛАМЕНТ и предстощите ревизии на изразходваните у нас ЕВРОСРЕДСТВА ще взривят скапаната ни система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 2
Asdf1234
преди 4 години
Гласувам за Вас, защото нямате алтернатива, поне до сега, но правите големи глупости и ако не ги спрете, няма да имате същия успех занапред.Доста мои приятели, които до сега гласуваха за Вас се отдръпнаха и гласуваха за Радан. Имайте предвид, че и на мен запона да ми писват простотиите на някои хора...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 3
ABBA
преди 4 години
Бойко Борисов: ГЕРБ работи и без Цветанов Ееее, бащ'тицата да ме зарадва след толкоз години с 1 изречение :)А дано, ама надали.Ако Козяк е благословил - Амин!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още