IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пропуските по "Граф Игнатиев" трябва да са ликвидирани до утре

Изпълнителят на ремонта ще отстрани недобре извършени работи, констатирани от надзора и възложителя

17:22 | 27.05.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ремонтът на&nbsp;улица &quot;Граф Игнатиев&quot;.&nbsp;<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Ремонтът на улица "Граф Игнатиев". Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

По улица "Граф Игнатиев", площадите "Славейков", "Гарибалди" и градинката на "Св. Седмочисленици" се отстраняват недобре извършени ремонтни  работи, констатирани от надзора и възложителя, съобщиха от Столичната община.

В рамките на утрешния ден представители на възложителя, надзора, проектанта и строителя ще проверят дали са ремонтирани местата, които са описани в подписания на 21 май акт 15. Това коментира директорът на дирекция "Транспортна инфраструктура" Даниел Евлогиев при проверка на обектите, цитиран от пресцентъра на общината.

Ако недобре извършените дейности не бъдат отстранени до 28 май, ще бъде наложена санкция за качество.
По искане на кмета на София допълнително ще бъдат монтирани дървени скари за сядане на всички каменни пейки на пл. "Славейков".

Бронзовата пейка с Петко и Пенчо Славейкови ще бъде върната на мястото ѝ веднага след приключване на реставрацията.

Възстановен е фонтанът, който ще бъде пуснат след въвеждане в експлоатация от главния архитект на Столична община. Все още се чака решение на проектанта за чешмата и кафе-павилионите, които ще бъдат поставени в градинката на "Свети Седмочисленици".

В началото на април разширеният експертен съвет по устройство на територията възложи смяна на ограничителите на трамвайното трасе. „Гранитните ограничители ще бъдат подменени с чугунени боларди. Демонтажът и монтажът ще бъдат извършени допълнително безплатно от изпълнителя“, уточни Даниел Евлогиев как ще се извърши смяната на т.нар. перки.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
serafima
преди 4 години
Вярвате ли, че утре пропуските по Графа ще бъдат ликвидирани до утре??Кметът на София Йорданка Фандъкова не е това, което изглежда. Нито е това, което чувате да се лее от устата й. Скромното, дори семпло поведение, е параван. Зад тази добре конструирана фасада боботи огромен механизъм, захранващ мащабни финансови интереси. Мирише на пари и корупция - много пари и много корупция.Попитайте се как след невероятните опити на ОПГ ГЕРБ да ликвидират Иванчева, тя спечели 1.7% при изборите вчера - повече от партията на бившия президент Първанов, Атака, партията на пудела на боко - Далавери и т.н. Представяте ли си я на открита борба със сегашната ни учителка по руски и подставено лице на Борисов - и колко още ОПГ-то ще взема от вашите пари за подкупи, за да спечели пак дана селяндана?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още