IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google смята продължителната забрана на Huawei за грешка

Този ход би рискувал националната сигурност на САЩ според американската компания

09:54 | 07.06.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Google предупреди, че ако американското правителство продължи със серозната забрана срещу Huawei Technologies, националната сигурност на страната ще рухне, писа Financial Times.

Ходът на Google се случва на фона на търговската битка между двете най-големи икономики в света, в рамките на която не спират да увеличават мита за внос. Тази битка според САЩ е срещу нечестните търговски практики на Китай.

Въпреки че санкциите се очаква да засегнат Huawei в краткосрочен план, експерти от индустрията твърдят, че това може да принуди компанията и други китайски фирми да станат самостоятелни, развивайки повече свои технологии, а това може да засегне доминацията на американски играчи като Google в дългосрочен план.

Google в частност е притеснена, че няма да има възможност да актуализира своята операционна система Android на смартфоните на Huawei, което според нея ще накара китайската компания да разработи своя версия на софтуера, пише още FT, цитирайки източници, запознати с въпроса.

Гигантът в търсачките посочва, че модифицираната версия на Android, дело на Huawei, ще бъде по-податлива на хакери, допълва изданието.

Припомняме, че през май американското правителство добави Huawei към търговския си „черен списък“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 1
michaelis12
преди 4 години
ааа не ве иначе над 3 млрд. юзъри фюууу без андроидни гогли и минават на китац софтуер от там Гогала валат и излизане с реконтра, акцията ше заоре пода кат акциите на БФБито ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още