IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei: Ще отнеме повече време да станем лидер при смартфоните

Понастоящем китайският концерн продава между 500 000 до 600 000 смартфона на ден

08:37 | 11.06.19 г. 46
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайската компания Huawei Technologies Co Ltd ще се нуждае от повече време, за да стане най-големият производител на смартфони в света - цел, която първоначално трябваше да постигне през четвъртото тримесечие на тази година.

„Щяхме да станем най-големият производител през четвъртото тримесечие (тази година), но сега смятаме, че този процес може да отнеме повече време“, казва, цитиран от Ройтерс, Шао Ян, главен стратегически директор на Huawei Consumer Business Group, без да излага причините.

Понастоящем Huawei продава между 500 000 до 600 000 смартфона на ден, каза той в своя реч по време на технологичното изложение CES Asia в Шанхай.



Коментарите му се случват в момент, в който Съединените щати поставиха Huawei в черен списък, което му пречи без одобрение от страна на правителството да прави бизнес с американски компании на основание опазване на националната сигурност. Това на свой ред накара някои глобални технологични компании да прекъснат връзките си с най-големия производител на телекомуникационно оборудване в света.

През януари компанията заяви, че може да стане най-големият по продажби производител на телефони в света през тази година, дори и без американския пазар. Това е вторият по големина доставчик през първото тримесечие, зад Samsung Electronics Co Ltd от Южна Корея, показват данните на изследователска и консултантска фирма Gartner.

Анализаторите смятат, че последните санкции на САЩ биха могли да са причина за спад на продажбите на смартфони с марката Huawei с до една четвърт през тази година и да доведат на практика до изчезване на мобилните телефони на чуждестранните пазари.

Ако скоро няма решение в търговския спор между САЩ и Китай, за китайския технологичен концерн Huawei ще е истински успех през четвъртото тримесечие да е в ТОП 5 на производителите на смартфони, заяви преди две седмици в ексклузивно интервю за технологичното предаване UpDate на Bloomberg TV Bulgaria Франсиско Джеронимо, асоцииран вицепрезидент „Устройства“ в IDC EMEA.

Той е убеден, че без достъп до услугите на Google и приложенията, без поддръжката на Google на Android на телефоните, е почти невъзможно да се продават смартфони извън Китай, защото извън страната Android е доминиращата операционна система. „Така че е почти невъзможно за някой в тази индустрия да продава устройства без Android. И това е най-голямото предизвикателство за Huawei", пояснява анализаторът. Въпреки това той е на мнение, че в случая става дума за чисто политическа атака и за лост за преговори в рамките на търговското напрежение.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

43
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 4 години
...дежурни дрискачи, човек да си полафи и поспори с некой, дето поне ше прочете и помисли... ;)---трябва да го осиновиш, все едно в един газ сте правени и двамата, но по различно време .... така ще има и кой да наследи кашонарника, че американците няма да се приберът
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 3 rate down comment 0
Trustcrusher
преди 4 години
То човек като иска и настоява да бъде излъган, няма какво да се направи по въпроса...Действай си...епъл са дъ бест, изобретили са дишането и обувките, и всички се избиват да ги купуват, ама абсолютно не от мало умие и промити мозъци и със сигурност не щото епъл дават (официално) 90% от приходите за маркетинг. Ти не знам къде живееш, ама аз живея в САЩ и виждам колко не са тъ пи. Така ги клатят тук с лъжи и фалшив маркетинг, че идея си нямаш. Той и канье уест е най-големият музикант на света ако питаш американците. И дженифър лорънс и тия от game of thrones са най-големите актьори. Тук се гледа само социален статус и маркетинга на епъл им е налял в кухарниците, че си як и cool само като си купиш епъл...и понеже ако не си cool духаш супата, всички гледат да се яки и cool....и купуват каквото са им напълнили мало умните мозъци...няма нищо общо с performance. Но....всеки има право да бъде 'лъзнат по надолнището...така че приятно спускане ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 0 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 4 години
И мерси до тука за компанията и приятната лакърдия. Понекога ми е кеф така, като некоя тема се позатрупа и забрави от празноглавите дежурни дрискачи, човек да си полафи и поспори с некой, дето поне ше прочете и помисли... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 0 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 4 години
И последно за кинтите на Епъл: да, Епъл напрайха големата пара с айфона и айпада! Ама защо? Не ти ли е малко неудобно да твърдиш, че щот ората били супертъпи да го купуват...? Защо сички полудеха да го купуват и още го купуват, та държат Епъл вече 10 години на върха? Как така стана, че мегакомпании с традиции в телекомуникациите като Нокиа, Блекбъри, Сони Ериксон, Зименс, Самсунг, ЛГ, Моторола... в един момент гледаха като пръ днали как народа се изтепва за телефон, направен от фирма за компютри? Така са гледали навремето и АйБиЕм - Боговете на компютъра, как американците се изтепват да купуват епъли, излезнали от некъв гараж...Какво му беше толкова на тоя телефон? Ами беше бум, защото много неща, които разни тук и там беха измислили и опитвали, беха събрани на едно место в уникален дизайн и технология и сичко работеше БЕЗУПРЕЧНО!!!Те това и аз чекам пак да напраат... Нещо, което на мноо места умни ора пробват, но нещо им липсва да го напраат като ората. И нема да е телефон, щот вече сички праат телефони. Те това прай Епъл, или поне праеше при Джобс Визионера - той виждаше неща оттук-оттам, пипнати, докарани донекъде и отебани, мислени, но недомислени...и събрани на едно, работещи смазано и доказано.... И вече писах - ако сега се таят и имитират дейност, не се знае кво кроят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 0 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 4 години
Ти ми пишеш дитирамби за IBM - па по твойта логика излиза, че само неграмотен ***, облъчен от маркетингови трикове, може да си купи марково рс АйБиЕм, ЕйчПи Леново или Дел...? Що да плаща луди пари за табелка на кутията, щот АйБиЕм били измислили куп неща...? Ми китайците изнасят планини от евтина карантия... Купуваш един процесор от Интел и почваш - дъно от Хамхум с интелски чипсет, ССД-та от Бингбанг, памети от Джънмън, кулър от Донгмонг, кутия и захранване от Дзонгдзонг, видеокарта от Вандам с чипсет на АТИ или Нвидиа, софт от замундата и кво му е - работи като пушка... хем тънкара, гиби... Прайш мрежи на банки, борси, авиокомпании - пей сърце! И една армия отворковци на айти-надници да го ръчкат да работи, а в паузите да пишат у инвесторо да се подиграва на абдалите, дет плащат за маркова техника... ;) :lol:Не си ич прос - помисли малко... тоя път... ;) Ти си си ти, ама светът на парите е малко по-различен ... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 0 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 4 години
Хаха... Михалаки, ти упорито отказваш да разбереш нещо, което ти пеем - аз купувам от 27 години макове, щото мразим да инсталирам и преинсталирам. Аз не се занимавам с компютри и IT. Аз съм прос печатар и компа ми е само инструмент. Требват ми здрави и надеждни инструменти и машини. И понеже не работим аз с тех, а разни младежи, на които им плащам не да се праат на айти специалисти, а да вършат печатарска работа - да проектират и сглобяват опаковки, етикети, да рисуват картинки, да обработват снимки и илюстрация на секакви размери - от визитки до билбордове, да пипат по 5-6 тежки софта едновременно, да мигрират между тех с един куп файлови формати за текст и графика, и това за време и срещу сериозен ангажимент в кинти, не ме пращай на твойта кушия - познавам доста такива като тебе и капа им свалям - те сички мразят маковете, щот в тех нема нищо за пипане. Маковете не са за компютърджии, а за глъмове като мене, ама ние сме много по земните кълбета - ората, дето искат компа им секи ден да им изкарва кинти, без да държат денонощно некой като тебе на една ръка разстояние, та да го прави да работи. И понеже насекъде, където глъмовете като мене обичат кинтите и не обичат да ги губят заради омазани софтуерно компютри, дават по некой леф повече, та да им е мирна главата и кинтите да си постъпват регулярно. Затова и комповете на Епъл си имат не доминираща, дори не разрастваща се, но вярна и постоянна потребителска среда. Затова и още се произвеждат и продават макове, щот и скъпи се купуват. Ако не се купуваха, вече щеха да са история - славна, но история.И понеже се пак коментираме под конкретна статия, нека да е ясно: Както виждаш, аз до тука една лоша дума не съм казал за китайците и Хуйвей, но е просто несериозно да се сравняват с Епъл. Поне за сега. Когато измислят и направят нещо, което да откаже един прагматичен, опитен и стиснат капиталист като мене да си купи по-евтин и по-добър работещ компютър, таблет и телефон от Хуйвей, тогава и ще напиша: Епъл замина в историята. Вечна му памет и лека му пръст. За сега - йок! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis12
преди 4 години
бат Мави ако толко ти е вехта кушия за тая техна пуста стабилна MAC OS система ей тука tutorial даже може да си я инсталираш на нормална коччинаа, аз пак няма да я слагам защото не ме интересуват Яплите те имат само дизайн кат манекенки друго йок или поне за мене йок[GUIDE] Install macOS 10.14 Mojave on a PC (Hackintosh)https://***.youtube.com/watch?v=YyiBPCu0w88
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis12
преди 4 години
на мерцедесите само името им е останало при бвм също *** до немай къде, швабите спреха да праят надеждни коли от 2000та година, всеки разбиращ майстор щи го каже в момента праят коли само корея и япония - надеждни коли не сека минута да вслизаш у ремонт с аудито 2016та па нека са скъпи. Аплите са скъпи до Бога ми и то със същите части вече като останалите тва не значи че са връх на сладоледа, планина от кинти зарад iPhona iPadaама не от компютрите щот там не са нищо особено ползвал съм ги еднаж дваж и тва е не че неам пари за тех просто не струват това качество. Майкрософта сами са си виновни С е системния език на машината не Visual Basic тъпотиите им там, което нарочно е напраено като швейцарско сирене за да се подслушва, за тва у сека държава июа една камара лобисти на майкрософт дет плащат в некой сериозни държави ги забраниха и нема Майкрософт същите дет са в заглавието и Макове нема много там щот знаят за кво става въпрос .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 0 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 4 години
Сички разбрахме, че са преписали ос-а от юникс. Е оти и Бил Гейтс не го преписа, а клефа след мак ос-а вече 30 и кусур годин и се е там, дето беше - само затрупва ДОС-а с бъгава шарения... Що некой не подкара юникс масово да напълни пазара с юниксови компютри, дето да видиш масово по къщите и офисите на ората? Оти IBM не изкара масов персонален компютър с юникс, да цъкат учениците и студентите, дека са им лаптопите с юникс да ги разнасят адвокати и фотографи, дека са им таблетите с юникс, дето ги били АйБиЕм измислили? Дека беха смартфоните на Маъкрософт, Нокиа Комуникатора и Сони Ериксона през 2008, когато Епъл подпалиха главите на мало и големо и отвориха работа на цел мозъчен тръст да се бори като прасе с тиква 5 - 6 години с андроиди и хемороиди, доде се получи нещо поне да прилича на ай-оеса...? Айде стига писане на свободни съчинения... Ако беха това, което ги изкарвате, отдавна да са при Оливети, Сименс, Компак, Пакард Бел, Фуджицу и други знайни и незнайни герои, а не да са нъмбър уан с планина от кинти...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 0 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 4 години
А бре Михале, кво се прайш на ущипан - не четеш ли кво ти пее радиото? Къв юникс, къв линукс...? Кой работи на юникс и линукс? Девелопъри, ембедед програмисти, писачи на код на ниско ниво... Сървъри, мървъри... 90% от компютрите по земните кълбета са компютри в ръцете на обикновени потребители и там има две операционни системи - уиндоус и мак. От тех 90% са уиндоус, щот от тех 50% не дават пукнат леф за софтуер - масово се търкалят изтърбушени кракнати уиндоуси и софтуер - нета е пълен със замунди и розамунди - кеф ти уиндоус 10 с валидатори, кеф ти адоубски софтуер - фотошоп, индизайн, премиери, афтърифекти, акробати, фокусници, кеф ти аутокад, 3D Studio, майкрософтски офиси, сервизен софт - квот ти душа сака... Отиваш у една фирма за оемски сбиртък и събираш за 1000 лева машина с 4-ядрен i7, или за 300-400-600 лева зимаш на втора ръка една уъркстейшън Дел или ЕйчПи с два шестядрени ксеона, слагаш му еди краден уиндоус 10, тъпчеш го със софт къвто ти требва и яздиш - правиш се, че работиш - пълно е с такива и даже ми се смеят, че давам кинти за макове и купувам софт. Това е тукашният IT свят. Има и друг, обаче, където измекярите немат достъп - където клиенти от сериозни фирми с яки поръчки за истински кинти идват на място, гледат, клечат до операторите и капризничат - такива не кълват на измислени компютри с краден софт. И колкото по-на запад отиваш, толкова повече те мерят по дрехите, демек - по техниката и по нивото, а в много браншове Епъл е нивото, което се приема за връхта. И това не е празна суета - вече по-долу писах за производителност, надеждност и стабилност. А това, че нещата на Епъл са скъпи, е друга тема. Те и с-класите на Мерцедес са скъпи и не се прескачат по улиците, ама никой не пише, че са маркетингова шитня... Та така...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още