IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Системата за многостранно сътрудничество в света е застрашена

Има мнозина, които говорят, че сами по-добре ще се справят с проблемите, отбеляза германският канцлер

15:48 | 11.06.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

За успешното развитие на икономиката в съвременния свят неизменни условия са международното сътрудничество и общите стандарти. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от БТА, на пленарното заседание на 108-ата сесия на Международната конференция по труда, посветена на 100-годишнината на Международната организация по труда (МОТ).

Предвид че икономиката ни е основана на разделението на труда, предвид многостранната й зависимост, то неизменни условия са надеждното международно сътрудничество и общите правила. Това се отнася за Европа, отнася се и за целия свят, подчерта Меркел. Канцлерът посочи като важни формати за такова сътрудничество Международната организация по труда, Световната търговска организация, Г-7 и Г-20.

Международната система за многостранно взаимодействие в момента е застрашена. Има мнозина, които говорят, че сами по-добре ще се справят с проблемите, отбеляза Меркел.

По думите й точно компромисът, който е част от международното сътрудничество, всъщност позволява да се постига напредък.

Коментарът на канцлера е непряк намек към американския президент Доналд Тръмп и неговата политика за „Америка на първо място“, която застрашава световния търговски ред и многостранно сътрудничество, предизвиквайки „ефекта на доминото“ и в други държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
khao
преди 4 години
добра констатация, а някви размисли и анализи защо се стигна до тук ? ... или това не е нужно... колкото Китеника е опасен за световната икономика, толкова сте и Вие с вашия типичен немски егоизъм и желание за печалба... алчността ви изяде главите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още