IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кунева: Непримиримостта на ЕС към анексирането на Крим от Русия остава

Русия трябва да плати вноските си към Съвета на Европа, казва тя

22:09 | 01.07.19 г. 7
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Правото на глас на Руската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) беше възстановено, но санкциите спрямо Русия и непримиримостта на Европейския съюз (ЕС) към анексирането на Крим остават същите. Първото задължение към Русия е да плати вноските си към Съвета на Европа.

Това заяви Меглена Кунева, посланик на ЕС към Съвета на Европа, в предаването "В развитие" с водещ по Bloomberg TV Bulgaria.

"Правата на Руската делегация бяха отнети, защото Съветът на Европа бе единствената многостранна организация, която санкционира Русия. По отношение на причината, поради която бяха отнети правата на руските парламентаристи, нищо не се промени. Техните права бяха отнети заради анексирането на Крим. Ситуацията продължава да е същата, както и позицията на ЕС".

"Парламентаристите решиха, че ще отнемат правото на глас на руските депутати - да не участват в парламентарната асамблея, но Русия остана член на Съвета на министрите. Стигна се до становището, че една страна може да бъде наказвана по други начини, но не и с отнемане на право на глас на парламентаристите. 3 доклада мотивираха това решение", добави Меглена Кунева.

"Руската федерация ще има санкции от Съвета на Европа - например да не участват в мониторингови мисии, да нямат председатели на комитети. По отношение на териториалния интегритет на Украйна ЕС запазва позицията си".

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 30 rate down comment 7
serafima
преди 4 години
Другарката Пръмова се прави, че не усеща нетърпимостта на българите към нейната особа и всички вреди, които донесе и носи на България. Морален човек се бои дори от възмездие от Свише. Мога да разказвам за нея, но изпитвам омерзение. Такива псевдодемократи и нагаждачи успяха да ни отвратят от ЕС чиновниците и първите няколко водещи. Но да се надяваме, че има Видов ден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 10
Hahoto
преди 4 години
Като гледам покритието на видеото, голям студ е сковал това лято Русия. Ей така е замръзнало и сивото вещество на тая хала. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 31 rate down comment 8
ABBA
преди 4 години
Непримиримостта към психо-десните, загробили енергетика и индустрия също остава!Да са проклети парите ви от комисионни!Колкото сте взели, по 10 в минус да влезете!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още