IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Керемедчиев: Кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за ЕК е слаба

Това се дължи на неубедителното й политическо минало, заяви бившият външен министър на България

22:40 | 04.07.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

 

Кандидатурата за поста на председател на Европейската комисия на Европейската народна партия (ЕНП) Урсула фон дер Лайен е слаба, поради неубедителното ѝ политическо минало, заяви бившият зам. външен министър на България Милен Керемедчиев пред Ивайло Лаков за предаването „Светът е бизнес“.

„Медийните публикации са доста прибързани, че Урсула фон дер Лайен едва ли не е новият председател на ЕК. Видя се, че даже при постигнат консенсус Сасоли бе избран от втория път, като председател на Европейския парламент. Трудно се събра единомислие. Очаквам сериозно противодействие на либерали и социалисти към кандидатурата на Фон дер Лайен. Даже и на членове на ЕНП, които не са съгласни с излизането от Spitzenkandidat системата“, каза бившият заместник първи дипломат.

Керемедчиев направи бърз поглед назад в кариерата на Урсула фон дер Лайен и отбеляза, че в кариерата си тя е била министър на младежта, министър на социалните услуги и министър на отбраната, като всяка една от нейните позиции не е донесла нужните позитиви за Германия.

„Ако тя се смята за „новия пудел на Берлин“ и се превърне в послушния човек на Ангела Меркел, а след изборите в Германия тя вече не е канцлер, тогава кого ще слуша председателя на ЕК?“, попита Керемедчиев.

Вижте още от разговора във видеото.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 4 години
"... тогава кого ще слуша председателя на ЕК?, попита Керемедчиев."Просто кат бел боб, Керемедчиев! Ще слуша Джордж Сорос... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още