IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протестите в Хонконг не попречиха за достигането на нов рекорд в имотните цени

Нарастващите стойности на жилищните имоти достигнаха нов рекорд, след като се увеличиха с 1,4% през седмицата, завършваща на 30 юни

14:06 | 08.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Мащабните протести в Хонконг, прерастващи на моменти в сблъсъци със силите за сигурност, не можаха да спрат възходящата тенденция на цените на жилищата в града.

Нарастващите стойности на жилищните имоти достигнаха нов рекорд, след като се увеличиха с 1,4% през седмицата, завършваща на 30 юни. Това показват данни на Centaline Property Agency Ltd., цитирани от Bloomberg.

Запазващата се тенденция е доказателство, че демонстрациите, които продължават от средата на юни, не са имали голям ефект върху пазара на недвижими имоти в бившата британска колония.

Властите в Хонконг се отказаха за неопределено време от противоречивия си законопроект за екстрадиране в континенталната част на Китай, след като протестите успяха да изкарат по улиците на града стотици хиляди недоволни граждани. Въпреки това мнозина искат управляващите да се откажат окончателно от текста, обещавайки да продължат с недоволството си.

Търсенето на жилища в Хонконг се очаква да получи тласък в краткосрочен план, показват данни на Bloomberg Intelligence. Смекчените прогнози за лихвените проценти, ниските данъци за притежание на имот и ограниченото предлагате може да увеличат годишните продажби на жилища до 15-годишен връх, посочи по-рано миналата седмица имотният експерт Патрик Уонг.

хонконг хонконг

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още