IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Химимпорт“ предлага запазване на дивидентa от по 0,063 лв. на акция

Общата сума, която предстои да бъде гласувана за разпределение на дивиденти, е малко над 15 млн. лв.

13:54 | 19.07.19 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Публичният холдинг „Химимпорт“ АД предлага гласуване на дивидент в размер на 0,063 лв. за една акция от печалбата на дружеството за 2018 г. Това става ясно от поканата за свикване на Общо събрание на акционерите и материалите към нея.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Общата сума на предложения за разпределяне дивидент за финансовата 2018 г. е в размер на малко над 15 млн. лв. За дата на провеждане на събранието е определена 23 август 2019 г. Сред останалите точки в дневния ред има Приемане на годишния доклад на Управителния съвет за дейността на „Химимпорт“ за 2018 г., Приемане и одобряване на доклада за политика за възнагражденията на членовете на Надзорния и Управителния съвет на “Химимпорт” за 2018 г. и други.

През миналата година гласуваният дивидент за разпределение също беше в размер на 0,063 лв. на акция от реализираната печалба през 2017 г.

Право на дивидент имат притежателите на акции от капитала на дружеството към 14-тия ден след датата на общото събрание. Гласувания дивидент се изплаща в 2-месечен срок от датата на провеждане на Общото събрание, съгласно изискванията на нормативните актове и на правилника на „Централния депозитар“ АД. Акционерите, имащи открити клиентски сметки при инвестиционни посредници, ще получат гарантирания дивидент чрез съответния инвестиционен посредник, а за акционери без сметки при инвестиционни посредници – чрез клоновете на „Централна Кооперативна Банка” АД в страната.

Нетната печалба на „Химимпорт“ на консолидирана база за 2018 г. възлиза на 70,3 млн. лв., като отчита ръст от 1% спрямо предходната година. Общите приходи от дейността към 31 декември 2018 г. възлизат на 11,7 млрд. лв., което е с 9% повече в сравнение с 2017 г.

За последните дванадесет месеца акциите на „Химимпорт“ АД са поевтинели с 19,72% до цена на отваряне при петъчната сесия от 1,710 лв.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
Slavi.13
преди 3 години
При цена от 1 лв. това си е добра доходност...в сравнение с останалите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
Спящият бик
преди 4 години
Аз пък си спомням, че дивидентът трябваше да се движи пропорционално на финансовия резултат. Щом печалбата нараства с 1%, и дивидентът трябваше да нарастне с толкова. 1% си e 1% - кой ти го дава!? Не и Химимпорт...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
sirFaith
преди 4 години
очакван дивидент - няма изненади ... догодина повече ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още