IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една четвърт за половин година: Юрий Гагарин АД свива значително персонала си

Продажбите на пловдивската компания намаляват с 24% и вместо печалба компанията отчита загуба от 1 млн. лв.

09:03 | 01.08.19 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: gagarin.eu</p>

Снимка: gagarin.eu

Пловдивският производител на опаковки и етикети за цигарената, хранителната и козметичната индустрия „Юрий Гагарин“ АД е намалил персонала си с 25% - или 134 души, за шестте месеца от края на 2018 г., до 389 души към 30 юни 2019 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез „Българска фондова борса“ АД.

Приходите от продажби на производителя на филтри за цигари и на хартиени опаковки намаляват с 24% на годишна база до 39,9 млн. лв. за първото полугодие на 2019 г. Спадът за второто тримесечие се забавя до 22% на годишна база, като продажбите възлизат на 20,4 млн. лв. спрямо 19,5 млн. лв. за първото тримесечие на тази година.

Загубата за цялото шестмесечие на 2019 г. е 1,04 млн. лв., спрямо печалба от 2,43 млн. лв. за същото полугодие на 2018 г. Иначе казано - налице е влошаване на резултата с 3,4 млн. лв.

Само за второто тримесечие на 2019 г. загубата е 101 хил. лв., което е подобрение спрямо 936 хил. лв. за първото тримесечие. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Основният дял (56%) в продажбите за полугодието се пада на „филтри за цигари и гилзи“. С дял от 44% са опаковките от картон и хартия.

Компанията продължава да разчита повече на външния пазар, за където са 62% от производството. Посоченият по-горе спад в продажбите е при тези за вътрешния пазар, като привличането на нови клиенти извън страната частично го компенсира, пише в междинния доклад за дейността.

„Юрий Гагарин“ АД беше част от „Булгартабак холдинг“ АД, като произвеждаше опаковките и филтрите за цигарите. Вероятно причината за спада на продажбите е спирането на производството в цигарената фабрика в Благоевград.

Цената на акциите на „Юрий Гагарин“ АД се понижава с 61,54% за последните 12 месеца до 10 лв. за акция и 10 млн. лв. пазарна капитализация. През 2007 г. цената на акциите достигна 118 лв. за брой, а през 2014 г. беше 67 лв.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
 

Свързани компании:

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 7 rate down comment 0
sirFaith
преди 4 години
Ако си спомняте издаддоха закон забраняващ цигарени опаковки, после го купи шиши .. закона го махнаха .. и сега реже и разпродава ... ако беше оставил тези предприятия през годините много повече пари щеше да изкара ... явно някои хора работят за чужди държави .... важното е да се затрие всичко ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 0
kubrat
преди 4 години
Държавата явно бори погрешната свинска чума :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 0
Zdravko
преди 4 години
Този *** няма бизнес, който да не е взел и да не го разбил и разграбил !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 1
Toranaga
преди 4 години
Мерси Пеевски!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още