IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще постигне ли платформата за търгове на държавно имущество прозрачност

Обяви ще публикуват Агенцията за приватизация, областните управители, търговските дружества с над 50% държавно участие, посочи Христо Нихризов

14:29 | 08.08.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Новата платформа за организиране на търгове с държавно имущество би трябвало да допринесе за прозрачността и ефективността на въпросните сделки. Това коментира старши експертът от фондация „Право и интернет“ адвокат Христо Нихризов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Всички се надяваме, че с платформата ще се подобри прозрачността и ефективността при продажбата на държавните имоти, дотолкова доколкото сме данъкоплатци и живеем в тази държава. Дали това ще се случи, ще покаже статистиката след прилагане на наредбата“, коментира той.

Според него идеята е доста позитивна, макар и малко закъсняла. Адвокатът е на мнение, че е по-важно изпълнението да бъде максимално качествено, било то с цената на няколко месечно забавяне.

„Освен Агенцията за приватизация, на платформата обяви ще могат да публикуват областните управители, търговските дружества с над 50% държавно участие и техни дъщерни дружества, информира Христо Нихризов. – Сред целите на наредбата е уеднаквяване на процедурите за разпореждане с имоти, защото до сега има няколко нормативни акта, които уреждат различните процедури.”

Защо общините остават извън новия нормативен акт, може да научите от видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още