IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва: Google да спре използването на YouTube за "рекламиране на незаконни акции"

Според руските власти чуждестранни сили са използвали платформата, за да манипулират участниците във вчерашния протест в столицата

16:19 | 11.08.19 г. 11
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Руските власти поискаха от Google да прекрати използването на платформата YouTube за "рекламиране на незаконни акции", предаде ТАСС.

Държавният орган за надзор на телекомуникационния сектор Роскомнадзор съобщи днес, че е изпратил съответно писмо до американския интернет гигант.

Вчера десетки хиляди хора се включиха в най-големите политически протести в Русия през последните осем години, за да призоват за свободни и честни местни избори в столицата Москва другия месец, отбелязва Ройтерс.

Днес Роскомнадзор предупреди Google, че ако не изпълни искането, това ще бъде възприето като намеса в суверенните работи на Русия и оказване на враждебно влияние. Запазваме си правото на адекватна реакция, подчертаха от руския държавен надзорен орган в комюнике, цитирано от ТАСС.

По-рано днес Андрей Климов, заместник-председател на комисията на Съвета на Федерацията по международните работи, горната камара на руския парламент, заяви, че чуждестранни сили са използвали YouTube, за да манипулират участниците във вчерашния протест в Москва

Климов е и председател на временната комисия за защита на държавния суверенитет и предотвратяване на намеса във вътрешните работи на Русия.

/БТА/

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

11
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 4 години
тоест току що си призна че русия е заграбила чужди земи .... колко сте прозти завалийте :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 11
Hahoto
преди 4 години
Korncho колко православни църкви е имало през 1876 година в Турската империя бре! И кво православна ли е била империята или мюсолманска?foncho тоя на аватара ти си е теглил куршума заради гадните ватенки, а после го завили в килим и му драснали клечката, гледай да не го последваш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 11 rate down comment 9
fon
преди 4 години
Руските *** и хакери са безсилни в ситуацията. Обясняват нещо, че протестите били малки и платени от САЩ, ама на такава стръв и червен пенционер вече не може да захапе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 14 rate down comment 13
bgMan
преди 4 години
Хаха, Гугъл и ютуб им били виновни на управляващия елит в Русия.Ами като са толкова прави и истинни нека Роскомнадзор да спре достъпа на руснаците до чужд интернет па да видят какво народно цунами ще последва.Уверено са се запътили към желязна и жестока диктатура точно според челният опит и модела на видните им любимци Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 11 rate down comment 6
Venislav
преди 4 години
Русия има голям проблем. Какво ще стане след "Путин"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 13
многодобре
преди 4 години
...цветните революции на хамерика няма да успеят! ......чНа кого му пука за демонстрацията?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 13
julian12
преди 4 години
Същото се отнася и за Хонк Конг, Франция, Белгия, САЩ, Турция, България и други знайни и незнайни страни наричащи управленските си структури с гръмки имена, а всъщност не са нищо по-различно от това, което си описал
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 10
korn
преди 4 години
Руската столица е мегаполисът с най-много изповядващи исляма в Европа, но в Чечня, Ингушетия и Дагестан в Северен Кавказ, а също и по бреговете на Каспийско море мюсюлманите съставляват около 90% от населението. В Татарстан и Башкирия делът им достига 50%, ако вече не са и повече. В Русия има 8 хиляди джамии, като най голямата джамия в Европа е открита лично от Путин в Москва. В Евроазийския съюз воден от Путин повечето държави са мюсулмански като жителите им имат право да живеят и работят в Русия. Верни приятели на Путин- мюсулманите Асад, Ердоган, Рамазан Кадиров, Аятолах на Иран, и други алах акбаровци. Мирише на ислям.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 9
Стоян Петров
преди 4 години
Както виждаш путин разполага с достатъчно акбари-на общо шест места са събрали 240 000 молещи се." В богослужениях по случаю празднования Курбан-байрама в Москве в воскресенье, 11 августа, приняли участие более 240 тысяч человек. Об этом сообщил ТАСС руководитель столичного департамента национальной политики и межрегиональных связей Виталий Сучков.По его словам, богослужения прошли на шести площадках столицы. Это четыре мечети и площадки вокруг них и еще две площадки вне мечетей, уточнил Сучков."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 4 години
Да не би да намекваш, че Аллах акбар в русия е трансформирано в путин акбар?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още