IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото пак става убежище за инвеститорите

Въпрос на време е да разберем дали настъпва някаква криза, посочи дилърът от "Tavex" Мартин Миланов

15:05 | 27.08.19 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Само за два месеца цената на златото е скочила драстично. Според дилъра на злато от Tavex Мартин Миланов, основните причини за това са няколко.

"Търговската, а сега вече и валутната война между САЩ и Китай. Европа също не е в розово положение. Има прекалено много макроикономически фактори, които накараха инвеститорите да потърсят сигурно убежище за своите активи", каза той в ефира на Вulgaria ON AIR.

По думите на Миланов хората разбират, че нещо е ценно, когато наистина стане такова и се заговори за него в обществото.

"През последните няколко години българинът купува повече злато, което позволява при лоши стечения на макроикономическите фактори да се чувстваме по-спокойни за нашите спестявания", разясни експертът.

Мартин Миланов коментира и случващото се на пазарите.

"Цената на петрола пада, но в същото време все повече стоки се обмитяват с такси, а услугите придобиват някакви форми на мита, което ги оскъпява за крайния потребител, посочи той. – В крайна сметка никой не печели от това. Въпрос на време е да разберем дали настъпва някаква криза."

Повече от коментара на Мартин Миланов вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 7
ABBA
преди 4 години
Ето това Гугъл много ще ви пречи да изгледате с реклами.Защо ли? Заради "холандският синдром".Понеже защото много малко хора знаят какво е това:https://youtu.be/8sD3FWPMpks
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още